BABA VASİYETİNİ UNUTMADI

BABA VASİYETİNİ UNUTMADI

Antalya`nın Manavgat ilçesinde LYS`de Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne girmeye hak kazanan Mustafa Kemal Aktaş, geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden babası Bekir Aktaş`ın vasiyetini yerine getirerek evlerinin önünde davul çald

ÖĞRETMENLERİ, AİLESİ VE ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Geçen yıl babasını kaybeden Mustafa Kemal Aktaş, babasının "Oğlum üniversite kazansın evimin önünde davul çaldıracağım" sözünü yerine getirdi. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi`ni kazanan Mustafa Kemal Aktaş, "Babam üniversiteyi kazanmamı çok istemişti. İstediğim üniversiteyi kazandığım için çok mutluyum" dedi. Evlerinin önünde davul çaldıran Aktaş`ı, Manavgat Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Çetin, Manavgat Final Dergisi Dershanesi Müdürü Mustafa Kerpiç, öğretmenleri, ailesi ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

 

TÜM ARZUSU ÇOCUKLARININ OKUMASIYDI

Manavgat Final Dergisi Dershanesi Müdürü Mustafa Kerpiç de, öğrencileri Mustafa Kemal Aktaş`ın Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi`ni kazandığını belirterek şöyle konuştu: "Babası Bekir Aktaş`ın bütün arzusu çocuklarını alın teri ile büyütüp okutmak ve bir meslek sahibi yapmaktı. `Bir gün çocuğum üniversiteyi kazanırsa, bu haberi aldığım gün evimin önünde davul zurna çaldıracağım` demişti. Ama maalesef kendisi bugünleri göremedi. Geçen yıl kalp krizi geçirerek vefat etmişti. Mustafa Kemal`ın üniversiteyi kazandığı haberini alınca babasının vasiyetini yerine getiriyoruz."

 

MUSTAFA`YI TEBRİK EDİYORUM

Böyle bir olaya şahitlik etmenin ve ortamda bulunmanın kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Manavgat Anadolu Lisesi Müdürü Atilla Çetin ise, "Mustafa`yı tebrik ediyorum. Ayrıca bu yıl yerleşen tüm öğrencileri de tebrik ediyorum" dedi. Öte yandan Aktaş ailesinin hiçbir geliri olmadığı, oturdukları evlerinin kira olduğu hiçbir sosyal güvenceleri olmadığı gibi anne Ayşe Aktaş`ın da astım hastası olduğu için çalışamadığı öğrenildi. Zeynep ve Cemal Gürsel isimli iki kardeşi daha olan Mustafa Kemal Aktaş`ın kazandığı üniversitede okuyabilmesi için destek beklediği belirtildi.

 

 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti