Baba bize şaka yaptığını söyle

Baba bize şaka yaptığını söyle

ŞEHİT BABASININ TABUTUNA SARILAN 16 YAŞINDAKİ YASİN´İN FERYATLARI YÜREK BURKTU

ŞEHİT BABASININ TABUTUNA SARILAN 16 YAŞINDAKİ YASİN´İN FERYATLARI YÜREK BURKTU 

Baba bize şaka yaptığını söyle  

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Osman Kablan ve Şırnak´ın Güçlükonak İlçesi´nde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Altan Çamkara, için Nur Camiinde tören düzenlendi. Camii avlusuna getirilen babasının tabutuna sarılan şehit Kablan´ın oğlu Yasin, ?Baba ne olur kalk. Bize şaka yaptığını söyle. Babamı götürmeyin? diye gözyaşı döktü.

İKİ AYRI ŞEHİT NAMAZI   

Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevliyken Diyarbakır´ın Sur İlçesi´nde terörle mücadele operasyonuna katılan Jandarma Uzman Çavuş Osman Kablan (41), yaşında şehit düştü. Ardında 7 aylık hamile eşini ve iki çocuğunu bırakan Kablan´ın Yuva Mahallesi´nde bulunan 2412. Sokakta bulunan baba ocağına ateş düştü.

DAHA ÖNCEDE YARALANMIŞTI

Aynı gün akşam saatlerine doğru bir acı haberde Şırnak´ın Güçlükonak ilçesinden geldi. Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapan Altan Çamkara (40), görev sırasında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Çamkara´nın Etiler Mahallesi Karacalı yolu üzerinde bulunan baba ocağına da acı haber kısa sürede ulaştı. Çamkara´nın Kayseri´nin Pınarbaşı İlçesi´nde hain terör örgütü mensupları tarafından 2012 yılında yapılan bombalı saldırıda da yaralandığı öğrenildi.

KOMANDO BERESİNİ TAKTI

Şehit Kablan için ilk önce Diyarbakır Askeri Hastane bahçesinde tören düzenlendi. Törende Kablan´ın naaşı meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişi okunarak dua edildi. Diyarbakır´daki törende Kablan´ın babası Mustafa Kablan, "Ağlamak yok" dedi. Kablan´ın oğlu Yasin de komando beresi takarak, şehitleri asker selamıyla uğurladı. Burada düzenlenen törenin ardından şehit Kablan, memleketi Kırıkkale´ye gönderildi.

BABA OCAKLARINDAN HELALLİK

Yuva Mahallesi´nde bulunan 2412. sokakta bulunan Kablan´ın baba ocağında ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Çamkara´nın Etiler Mahallesi Karacalı yolu üzerinde bulunan baba ocağında helallik istendi. Baba ocaklarında yapılan duaların ardından şehit Kablan ve Çamkara´nın naaşları eskortlar eşliğinde Nur Camii´ne getirildi. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının Kablan ile Çamkara´nın al bayraklı tabutlarının başındaki ağıtları yürekleri dağladı.

OĞLU BABASININ BERESİNİ TAKTI

Cenaze törenine babasının komando beresi ve gözlüğüyle katılan oğlu Yasin, ?Bizleri bırakıp nereye gidiyorsun böyle baba? Hani seninle birlikte 3 katlı ev yapacaktık? Biliyorum sen ölmedin, bunun bir şaka olduğunu söyle de bu acıyı dindir. Seni şehit eden o hain teröristlerde hiç mi vicdan yok? Seninle gurur duyuyorum babam. Hakkım sana helal olsun, sen de hakkını helal et? diyerek gözyaşı döktü.

ÖPMEYE DOYAMADI

Cenaze töreninde şehit Kablan´ın aile yakınları, 7 aylık hamile eşi Neslihan, çocukları Yasin, Mustafa, annesi Elmas ve babası Mustafa Kablan, şehit Kablan´ın Türk Bayraklı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun çerçeve içerisindeki vesikalık fotoğrafını öperek bağrına basan baba Mustafa Kablan, gözyaşlarına hâkim olamadı.

TABUTUNU SON KEZ ÖPTÜLER

40 yaşında Şırnak´ın Güçlükonak İlçesi´nde görev sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Çamkara´nın da yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit Çamkara´nın törene katılan kızı Sultan ile oğlu Kemalcan babalarının al bayraklı tabutuna sarılarak son kez öptü. Babasının tabutu başından bir an bile olsun ayrılmayan Kemalcan´ı askeri ve sağlık personelleri sakinleştirdi.

KABLAN VE ÇAMKARA İÇİN DUALAR EDİLDİ

Daha sonra ikindi namazına müteakip cenaze namazları kılındı. İlk olarak Müftü Bekir Gerek tarafından şehit Kablan´ın cenaze namazı kılındı. Daha sonra görevi başında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Çamkara´nın namazı kılınarak, cenazeye katılanlardan dualar eşliğinde helallik istendi. Kılınan cenaze namazlarının ardından şehit Kablan ve Çamkara, askerlerin omuzlarında tekbirler eşliğinde top arabasına kadar taşındı.

ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Cenaze aracına konulan Çamkara ve şehit Kablan, askeri tören mangası eşliğinde Nur Geçitten binlerce kişinin dualarıyla uğurlandı. Törende Kablan´ın oğlu Yasin, babasını asker selamı verdi. Törenin ardından Kablan Kırıkkale Şehitliği´nde, Çamkara ise, Yenimahalle Aile Mezarlığı´nda toprağa verildi. Cenaze namazına Vali Ali Kolat, Milletvekili Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle, binlerce kişi katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ