Azmiyle hayata tutundu

Azmiyle hayata tutundu

Göğüs kafesindeki şişlik nedeniyle hayatı adeta kâbusa dönen 17 yaşındaki İdris Tahan Kırıkkale Tıp Fakültesi`ndeki başarılı operasyonun ardından güvercin göğüsten kurtularak eski sağlığına kavuştu.

VÜCUT HAREKETLERİ KISITLIYDI

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde ilk kez yapılan ameliyatla bir genç hayatını kâbusa çeviren güvercin göğüsten kurtuldu. Göğüs kafesindeki şişlik nedeniyle vücut hareketleri kısıtlanan 17 yaşındaki İdris Tahan Türkiye`de sayılı hastanelerde yapılabilen bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Başarılı bir ameliyatla güvercin göğüsten kurtulan 17 yaşındaki Tahan, `Ameliyat olmadan önce şöyle güvercingöğsü gibi bir şey vardı. Ağır şeyler kaldıramıyor, yürüyemiyor ve koşamıyordum. Nefesim kesiliyordu. Üzerime giydiğim hiçbir şey yakışmıyordu. Bunun sıkıntılarını çok çektim. Doktorlarımız sağ olsunlar beni bu dertten kurtardılar dedi.

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ

Ameliyatın çok başarılı geçtiğini ifade eden Doç. Dr. Berkant Özpolat, `Biz çok uzun yıllardan beri çok daha büyük ameliyatlar ile bu deformeleri düzeltmekteydik. Hem uzun sürüyordu, hem de hasta için sıkıntılı bir ameliyattı. Bir süredir Türkiye`de de yapılmaya başlayan bu ameliyatla bir bar yardımıyla göğüs kafesindeki çıkıklığı bastırarak kısa süreli bir ameliyat yaptık. Bu hem ameliyat süresini kısalttı hem hasta için çok konforlu bir ameliyat oldu. Yeni yöntemle birlikte 3 saat olan ameliyat süresi 20 dakikaya indirgendi. Ameliyat sırasında oluşan kan kaybı da çok artık çok az bir oranda diye konuştu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!