Azmetti, ressam oldu

Azmetti, ressam oldu

İKİ ELİNİ DE KULLANAMAYAN 32 YAŞINDAKİ YUSUF AKGÜN ÖRNEK OLUYOR

İKİ ELİNİ DE KULLANAMAYAN 32 YAŞINDAKİ YUSUF AKGÜN ÖRNEK OLUYOR

Azmetti, ressam oldu

Keskin Kaymakamlığının daveti üzerine Keskin´e gelen, henüz 5 yaşındayken elektrik akımına kapılarak kollarını kaybeden 32 yaşındaki Ressam Yusuf Akgün, engellerin nasıl aşılabildiğini en güzel şekilde ortaya koydu.

KESKİN´DE SERGİSİNİ AÇTI

Kaymakam Muammer Köken ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile birlikte İlk olarak Cumhuriyet Ortaokulunda ziyaret eden Ressam Akgün burada öğrencilere hayatıyla ilgili bilgiler verip çocuklarla birlikte resim çalışması yaptı. Ziyaret kapsamda Halk Eğitim Merkezinde öğrencilerle ve halkla buluşan engelli ressam empati eğitimi ve ağzıyla nasıl resim yaptığını canlı performanslarla gösterdi. Öğrencilere de ağızlarıyla yazı yazma, ellerini kullanmadan bardaktan su içme, basit resimler çizme gibi etkinlikler yaptıran azmin örneği Yusuf Akgün´e yoğun bir ilgi vardı. Diğer taraftan Akgün´ün ağzıyla Yeşilçam sanatçılarını çizdiği 60 portreden oluşan koleksiyonu Halk Eğitim Merkezinde ziyarete açıldı.

PES ETMEYİN, MÜCADELE EDİN

Okul ziyaretinden sonra Kaymakamlık konferans salonunda tüm öğrencilere buluşan Akgün burada empati eğitimi ve nasıl resim çizim yaptığını gösterdi. Ressam Akgün ?Pes etmesinler, mücadele etsinler, olmayacak diye bir şey yoktur. Gerçekten çabalasınlar, denesinler en azından. Ebeveynleri de çevresinde engelli bireyi düşünüp de savunduğuna inanıyorsa onu zorluklara teşvik etmeli, yere düştüğü zaman kaldırmamalı, kendisinin kalkmasını sağlamalı. Bağımsız olabilmesi için kendi kendisi o sıkıntılarla yüzleşmeli, korkmamalı? şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü