Azaboğlu Camii´nde kılınan namazların durumu ne olacak?

Azaboğlu Camii´nde kılınan namazların durumu ne olacak?

KIBLESİ 45 DERECE BATIYA KAYMIŞ

Azaboğlu Camii´nde kılınan namazların durumu ne olacak?

Kırıkkale´nin en merkezi camilerinden olan Azaboğlu Camii´nde yıllardır tartışma konusu olan ?kıble? meselesi sessiz sedasız çözüme kavuşturuldu. 84 yıllık caminin yıllardır tartışma konusu olan caminin kıblesi, yaklaşık bir ay önce sessiz sedasız değiştirilirken, cami cemaati bu kez de 84 yıllık kılınan namazlarının kabul olup olmayacağını sorgulamaya başladı.

KIBLESİ 45 DERECE BATIYA KAYMIŞ

2009 yılında da yerel gazetelerin tartışmaya açtığı Azaboğlu Camii´nin kıblesi meselesinin o yıllarda üstü örtülmüştü. 1932 yılında ibadete açılan Azaboğlu Camiinin kıblesinin 45 derece batıya kaydığı anlaşılmış, konunun üzerine düşen yerel gazeteler, Kırıkkale Müftülüğü ile Belediye İmar Müdürlüğü´nün de bu tespiti doğruladığı duyurulmuştu. Hatanın ölçümle ortaya çıkmasının huzursuzluğa yol açtığı bildirilen 2009 yılındaki haberlerde, Emekli Öğretmen Şadi Yaman´ın, ?Bunu duyunca şaşırdık. Çünkü insanlar ibadetlerinde çok hassastır. Yıllardır biz ibadetlerimizi yanlış yöne doğru yapmışız. Cenazelerimizi buna göre defnettik? şeklindeki ifadelerine yer verilmişti.

ÖLÇÜMLERLE İSPATLANMIŞTI

Konuyu Müftülüğe bildirildiğini belirten Yaman, huzursuzluğun ortadan kaldırılması için çalışma yapılması gerektiğini söylemiş, şüphelerini şu şekilde dile getirmişti: ?İddialar doğruysa, yıllar önce yapılan ve ibadete açılan camiinin yıkılacak hali yok. En azından halıların yönü değiştirilerek kıblenin düzeltilmesi sağlanabilir. Eğer böyle bir durum yoksa cemaati rahatlatıcı açıklama yapılsın. Çarşı Camii´nde de hata olduğu söylentileri var. Umarız aynı durum yeni yapılacak Nur Camii inşaatında yaşanmaz.?

DÖNEMİN MÜFTÜSÜ DE TEYİT ETMİŞTİ

Dönemin İl Müftüsü Osman Şarklı da, camide kaymanın olduğunu belirtirken, cami içinde düzenlemeye gidileceğini söylemişti. Müftü Şarklı, ?Bu camide bugüne kadar yapılan ibadetler için kimsenin şüpheye düşmemesi gerekir? şeklinde açıklama yapmıştı. Yaklaşık bir ay önce sessiz sedasız kıblesinin düzeltildiğini belirten cami cemaati, şimdi de bugüne kadar kılınan namazların durumunu merak ettiklerini bildirdiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü