AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI

AYÇİÇEĞİ HASADI BAŞLADI

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesindeki hububat ürünlerinden olan ve en önemli geçim kaynağı haline gelen ayçiçeğine yönelik hasat ve kurutma çalışmaları başladı.

MAHSUL GEÇEN YILLARA NAZARAN DAHA FAZLA

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesindeki hububat ürünlerinden olan ve en önemli geçim kaynağı haline gelen ayçiçeğine yönelik hasat ve kurutma çalışmaları başladı. Köylerde çiftçiler, ayçiçeğini kurutmak için köy meydanı ve çadırları kullanırken, ilçe merkezine yakın olanları ise resmi törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı`ndaki alanı seçti. İlçe Ziraat Odası Başkanı Nurettin Ergazi, bu yılki ayçiçeği mahsulünün geçen yıllara nazaran daha fazla olduğunu ve ayçiçeğinin çerezlik olarak da satışının yapıldığını belirterek, ürünün devlet tarafından alınıp ücretlendirilmesini istedi.

 

KURUTMA VE ELEME İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Ergazi, şöyle konuştu: "Yöremizde önemli bir geçim kaynağı olan ayçiçeği hasat sezonu başladı. Bu sezonda da çiftçilerimizin hasadının Bereketli olmasını diliyorum. Ayçiçeği üretimi, ilçe genelinde önemli bir yer tutuyor. Binlerce çiftçimiz geçimini ayçiçeği üretimiyle sağlıyor. Havaların sıcak geçmesiyle kurutma ve eleme işlemlerini rahatlıkla yapmaktayız. En önemli sorunumuz ürünlerimizin devlet tarafından alınmaması. Tüccara verdiğimiz ürünü istediğimiz fiyattan veremiyoruz. Bu nedenle çiftçimizin emekleri boşa gitsin istemiyoruz. Devlet tarafından belirli bir taban fiyatına göre daha yüksek fiyattan satılmasını istiyoruz. Tüccarın verdiği fiyattan memnun değiliz. "

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ