Ayakkabı tamirciliği yok oluyor

Ayakkabı tamirciliği yok oluyor

Kırıkkale?de 15 yıldır ayakkabı tamirciliği ile uğraşan Seyfettin Çakır mesleğinin gelişen teknolojiye yenik düştüğünü belirterek, ucuz ayakkabı satan dükkânların çoğaldığını söyledi. Bayramın yaklaşması ile beraber iş yapamadıklarını söyleyen Çakır, ?Ucu

MESLEĞİMİZ SONA ERİYOR

Ayakkabı tamirciliğinin unutulan meslekler arasına girdiğini vurgulayan Seyfettin Çakır, ?Elbiseden tutun da her şey makine üretimine geçiyor. Bunu da normal karşılıyorum. Hayat durmadan değişiyor. Mesleğimiz artık sona eriyor. Her şey makineleştiği ve fabrika üretimine dönüştüğü için çırak yetiştiremiyoruz. Mesleğimizi ileride sürdürecek çırakta bulamadığımız için mesleğimiz gün geçtikçe eski değerini yitiriyor ayakkabı tamirciliği ölüyor? dedi.

MESLEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİM

Sağlığı el verdiği sürece mesleğini sürdürmeye devam edeceğini ifade eden Çakır , "15 yıldır bu dükkândayım, şu anda kendi iş yerimde ayakkabı tamiri yapıyorum. Mesleğe ilk başladığım sıralarda vatandaşlarımız ayakkabılarını bayram gelmeden tamir ettirirdi ve ayakkabıları tamir edip yetiştirmek için gece geç saatlere kadar çalışırdık. Şimdi ise işlerimiz ucuz ayakkabıların çıkmasından dolayı düştü. Vatandaşlarımızın alım gücü yok. Bunun içinde ayakkabıyı yaptırıp eski ayakkabıyı giymek yerine tamir fiyatına yeni ayakkabı alıyor. Vatandaşlarımız bilmiyor o ayakkabılar hem hastalık yapıyor hem de uzun süre kullanışlı değil? ifadelerinde bulundu.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü