Ayağa kalkışın destanı

Ayağa kalkışın destanı

ÇANAKKALE, BİR DİRİLİŞTİR

Ayağa kalkışın destanı 

Sulakyurt Belediyesi ve Kaymakamlığı Çanakkale Zaferi´nin 101´nci Yıldönümü´nde bir tören düzenledi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene ilgi büyüktü.

BİR DİRİLİŞ

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, "Çanakkale Zaferi Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliştir. Çanakkale imanın, inancın, izzet ve iffetin; zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekândır. 101 yıl evvel Türk milletinin kaderi Çanakkale´de düğümlenmiş, varlığı Çanakkale´ye mühürlenmişti. Zalimler en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmışlar, fakat bu aziz millete boyun eğdirememişlerdir.?dedi.

ÇANAKKALE RUHU YAŞATILACAK

Başkan Bildik, ?Türk milleti sükût kesmiş tepelerde, ateş almış koylarda parlamış; fırın gibi tabyalarda, tarihin nabız atışının duyulduğu mevzilerde çağlamış; kısaca Çanakkale´de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, barbar istilasına karşı etten duvar örmüştür. ´Bir elimizi bağlasalar da tek elimizle Boğaz engelini aşarız´ diyen Lord planları, haçlı hevesleri Çanakkale´de paramparça edilmiştir. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü mahşer yeridir Çanakkale. Siperlere serilmiş kuru ot ve samanla doldurulmuş yataklarda hilalle yıldızın mürüvvetini düşleyen safiyet ve samimiyettir Çanakkale. Karanlık Liman´da 26 mayını 100´er metre aralıklarla 4,5 metrelik derinliğe döküp düşmanın belini kıran Nusret Mayın Gemisi´dir Çanakkale" diye konuştu.  

BÜYÜK BİR TARİH

Bildik, ?Bu tarihi başarı, en ince detaylarına kadar düşünülmüş ve kaleme dökülmüş büyük bir hazırlığın milli ve manevi değerlerle bütünleşmesinin eseridir. Sırtına aldığı 276 kg´lık topla yenilmez armada şeklinde görülen savaş gemilerini deviren Seyit Onbaşı anlaşılmadan, milli yüreklerde sembol haline gelen Çanakkale´nin bir yönü eksik kalacaktır. 57. Alay´ın muhteşem iradesiyle birlikte, Conkbayırı, Arıburnu ve Anafartalar´da öne çıkan Mustafa Kemal´i özümsemeden Çanakkale´yi kavramak da kolay değildir. Çanakkale dünyaya vurulmuş Türk damgasının asla silinmeyecek izlerinden bir tanesidir.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ