Avcılara yasak uyarısı

Avcılara yasak uyarısı

Kırıkkale Avcılar ve Atıcılar Derneği, av yasağı ile ilgili avcıları uyardı. Dernek Başkanı Cemal Acar 23 Ağustos ta başlayacak olan sezon öncesinde doğanın dengesinin bozulmaması konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca Acar av yasağı olan hayvanların vurulmam

SEZON 23 AĞUSTOS TA BAŞLAYACAK
Kırıkkale Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Cemal Acar yaptığı basın açıklamasında Bıldırcın sezonunun 23 Ağustos Cumartesi günü başlayacağını belirterek, avcıları, av yasağı bulunan hayvanları avlamamaları gerektiği konusunda uyardı. Avcıların av sezonunu büyük bir sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Acar ,” Av sezonunda bir avcının günde 10 bıldırcın veya 8 üveyik avlama hakkı var. Doğal dengenin bozulmaması için avcıların belirlenen sayının dışına çıkılmaması gerekiyor. Avcılarımızdan belirlenen kurallara göre avlanmalarını istiyoruz. Bunun yanı sıra yaban domuzu avı da açıldı." dedi.

AVLANMA BELGESİ ŞARTI ARANACAK
Av yasağı bulunan hayvanların kesinlikle avlanmaması gerektiğini söyleyen Acar "Eğer bir avcı, yasaklı olduğu halde avlanma yapar, bu da tespit edilirse çok ağır ceza ödemek durumunda kalır. Biz avcı arkadaşlarımızın bu tür cezalı duruma düşmemeleri için yasaklar konusunda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Av yasağı olan çil ve kınalı keklik türü hayvanlar mevsimi gelmeden avlanmamalı, ayrıca avcılarımızın avlanma ruhsatı, avlanma pulu olmadan av yapmaması gerekmektedir. Bu vesile ile yeni sezonda avcılarımıza kazasız belasız bir av sezonu geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti