?Attığımız adımda kararlıyız?

?Attığımız adımda kararlıyız?

Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, 30 yıldır binlerce insanın mağduriyetine neden olan kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attıkları adımda kararlı olduklarını, bu nedenle eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceklerini sö

 Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer: 
?Attığımız adımda kararlıyız?
Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, 30 yıldır binlerce insanın mağduriyetine neden olan kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attıkları adımda kararlı olduklarını, bu nedenle eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceklerini söyledi.
ATTIĞIMIZ ADIMDA KARARLIYIZ
Kılık kıyafet yönetmeliğinin 30 yıldır binlerce insan8ı mağdur ettiğini savunan Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Sümer,bu alanda attıkları adımın arkasında olduklarını ve bu konuda karlı olduklarını söyledi. Sümer  "Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle yürüttüğümüz, `Özgürlük için 10 Milyon İmza` kampanyamızda topladığımız kamuda başörtüsü özgürlüğü talebini de içeren 12 milyon 300 bin imzayı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik`e teslim ettik. Bir ayda 12 milyon 300 bin imza ile adeta rekor kırılmıştır. Millet gereğini yapmış ve iradesini göstermiştir. Şimdi ise sıra hükümetin iradesini göstermesindedir. Anayasal açıdan hiçbir meşruiyeti olmayan 30 yıldır binlerce insanın mağduriyetine neden olan darbe kalıntısı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele ilişkin kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması yolunda attığımız adımlarda kararlıyız.
İMZALARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ 
Eğitim Bir-Sen olarak irademizin arkasında durarak imzalarımıza sahip çıkıyor ve 18 Mart itibariyle eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gidiyoruz. Örgütlü gücümüzle çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyeceğiz. Hükümetten beklentimiz, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı`nın eğitimcilere bakışındaki duyarlılığını yansıtmayan, bakanlıkça eski alışkanlıklarda ısrar görüntüsü veren yanlışlar zinciri olarak tabir edilecek yönetmeliğin biran önce revize edilmesi ve tartışma alanından çıkarılması gerekmektedir." Dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ