ATLILAR CUMHURİYETİ DİNEK DAĞI’NDA KUTLADI

ATLILAR CUMHURİYETİ DİNEK DAĞI’NDA KUTLADI

Kırıkkale'de Cumhuriyetin 97. yılı kutlamaları kapsamında şehrin en yüksek dağı olan bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağı'na 'Dinek Dağı Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi.

Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesindeki 1744 rakımlı Dinek Dağı, Valilik tarafından turizme kazandırıldı. Alp kıyafetli bir grup atlı ve dağcılık kulübü üyeleri, Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı’ndaki atlarla birlikte Dinek Dağı’nın zirvesine ulaştı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve vatandaşlar, dev Türk bayrağı ile Atatürk posterini İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağlarından bir tanesi olan 1744 rakımlı Dinek Dağı zirvesine taşıdı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılıma izin verildi. 11 yıldır bin 500 kişiyle kutlanan zirve şenliği Covit-19 tedbirleri nedeniyle sadece 30 sporcuyla izin verildi. Yaklaşık 2,5 saat süren tırmanışta grup üyeleri zaman zaman yorulmaları nedeniyle mola verdi. Katılımcıların coşku içerisinde başladığı yürüyüş, tırmanışın tamamlandığı nokta olan zirvede son buldu.  katılımcı, zirvede olmanın mutluluk ve heyecanını yaşarken bir taraftan da doğanın güzelliğini seyretti.

Birlik ve beraberlik içerisinde geniş katılımlı bir yürüyüş olduğunu açıklayan Kale Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü Kurucu Başkanı Metin Atun, Kırıkkale halkının 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin 97. yılı münasebetiyle birçok kurumumuzun destekleriyle Cumhuriyet yürüyüşü yaptık. Cumhuriyetle yönetilmek demokratik bir ülkede yaşamaktır. Huzurlu bir ülkede yaşamaktır. İnsanca bir ülkede yaşamaktır. Dolayısıyla da biz Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Katılımcılar ise, “Düzenli olarak Kale Dağcılık ve Doğa Spor Kulübünün faaliyetlerine katılıyoruz. Dinek Dağı zirvesinde Cumhuriyetin 97. Yıl dönümünü kutlamak bize ayrıca onur ve gurur verdi. Atlılar ile birlikte zirveye tırmanmak ise bizi haliyle mutlu etti” dedi. Program sonunda ise Balışeyh Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından semaverler yakıldı ve davetlilere çay ve kumanyaları verildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ