ATIK YAĞ PROJESİNE DESTEK

ATIK YAĞ PROJESİNE DESTEK

Kırıkkale Belediyesi, bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı ve kirliliği önlemek için başlattığı “Atık Yağ Toplama Kampanyası”na Kırıkkaleliler önemli destek verdi.

100 LİTREYE YAKIN EVSEL ATIK YAĞ TOPLANDI

Kullanılmış atık yağlar su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturuyor. Bir damlası tonlarca temiz suyun ve toprağın kirlenmesine neden olan atık yağları evlerinde biriktiren vatandaşlar bu atık yağları Kırıkkale Belediyesine teslim ederek hem çevreyi koruyor, hem de sağlıklı bir gelecek için önemli bir adım atıyor. Bu yıl proje kapsamında 100 litreye yakın evsel atık yağ toplayan Kırıkkale Belediyesi, atık yağları bertaraf edilmesi için ilgili firmaya teslim etti.

SUYUMUZU KORUYALIM

Bitkisel atık yağların insan ve çevre sağlığı açısından oldukça zararlı olduğunu ifade eden Kırıkkale Belediyesi yaptığı açıklamada “ lavabolara karışan atık yağlar, yer altı sularımıza karışmakta, gölleri, akarsuları ve temiz su kaynaklarımızı kirletmekte yine kanalizasyona dökülen atık yağlar, kanalizasyon sistemlerimizin tıkanmasına neden olmaktadır. Bitkisel Atık Yağların kontrolü yönetmeliği gereği atık yağların çöpe atılması veya dökülmesi yasaklanmıştır. Bu kapsamda Kırıkkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak bu yağları topluyoruz. Vatandaşlarımız evsel atık yağlarını Kırıkkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzü arayarak ekiplerimizce almaları sağlanabilir ya da muhtarlıklara bu yağları bırakabilirler. Burada toplanan atık yağlar geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir” ifadesi kullanıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız