Atık Su arıtma tesisi tamam

Atık Su arıtma tesisi tamam

Kırıkkale Belediyesi KOSKİ Müdürlüğü bünyesinde çalışacak olan Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı tamamlandı. Atık Su Arıtma Tesisinde test aşamaları başladı.

ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Hizmete girmesiyle birlikte gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanabilir bir şehir bırakma adına Belediyemiz atık su tesisi tamamlanıyor. Test aşamalarının devam ettiği tesiste, kısa zamanda toplam nüfusa hizmet verecek şeklinde başlangıç yapılacak. Şehir genelinde toplanan tüm atık sular birikecek ve burada tamamıyla ayrıştırılarak Kızılırmak nehrine verilecek.

IRMAĞA DEŞARZ EDİLECEK

Şehrin toplam nüfusuna hitap edecek olan tesis, Kırıkkale-Yahşihan karayolu üzerinde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası`nın yanında yaklaşık 250 bin metrekare bir alana kuruldu. Kırıkkale şehir merkezinden Kızılırmak Nehri`ne aktarılan, evsel, endüstriyel, tarımsal ve diğer kullanımlar sonucunda kirlenmiş atık suyu temizleyecek arıtma tesisi, kısa süre içinde tam kapasiteye ulaşılarak arıtılan sular doğaya zarar vermeyecek ve kötü koku oluşturmayacak şekilde Kızılırmak Nehri`ne deşarj edilecek.

İLERİ BİYOLOJİK ARITMA

Tesis, nehir kenarında, Yahşihan yolu üzerinde, mülkiyeti Kırıkkale Belediyesince kamulaştırılmış olan 254 bin 382 metrekare alanda inşa edildi. Tesisi, biyolojik azot ve biyolojik fosfor giderimle ve çamur stabilizasyonlu bir tesis modeli olacak. Bu nedenle yapılacak tesis, ileri biyolojik arıtma tesisi olacak. Tesiste giriş pompa istasyonu, ince ızgara, havalandırma ızgarası ve yağ giderici, anaerobik havuzu, aktive edilmiş çamur havuzu, fosforun kimyasal eliminasyonu, final çökeltme havuzları, mekanik kurutma, çamur depolama alanı, supernatant tampon tankı, septik bertaraf istasyonu gibi üniteler bulunacak. 



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu