Atatürk´ün bıraktığı bu ülkeyi korumak bizim kutsal görevimiz

Atatürk´ün bıraktığı bu ülkeyi korumak bizim kutsal görevimiz

BAYRAĞINI AL CUMHURİYET MEYDANINA GEL SLOGANIYLA DUYURU YAPILDI, CHP´LİLER MEYDANDA BULUŞTU

BAYRAĞINI AL CUMHURİYET MEYDANINA GEL SLOGANIYLA DUYURU YAPILDI, CHP´LİLER MEYDANDA BULUŞTU

Atatürk´ün bıraktığı bu ülkeyi korumak bizim kutsal görevimiz

Cumhuriyetin Kuruluşu´nun 93´ncü yıldönümü dolayısıyla CHP Kırıkkale il Başkanlığınca tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki törende konuşan İl Başkanı Av. Ahmet Önal ?Cumhuriyeti biz kurduk, biz yaşatacağız? dedi.

CUMHURİYET ERDEME DAYALI BİR YÖNETİM

Önal konuşmasında ?Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutlarken, Cumhuriyetin erdeme dayalı bir yönetim olduğunu ayrıca belirtmek isterim. Ülkemizin can damarı olan demokratik, laik, üniter yapıya dayanan, çağdaş Cumhuriyet, tarih arasında bir millet tarafından tamamen benimsenen bir fikrin ne kadar güçlü bir kuvvet olduğunun en güzel ve eşsiz örneği olarak ebediyen yaşayacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´´ ün bize bıraktığı bu ülkeyi korumak bizim en kutsal görevimizdir. Bugün, bizim bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız ve Cumhuriyeti kurduğumuz en büyük bayram günüdür. Cumhuriyetsiz bir toplum yarınsız bir gündür. Aydınlığı söndürmek isteyen art niyetli Zihniyetlerin karanlık emellerine rağmen bugüne ulaşan ve büyüyen Cumhuriyetin ilerleyişini hiç kimse durduramayacaktır. Atatürk Devrimlerinin ve Cumhuriyet İlkelerinin yılmaz bekçileri olan bizler, Cumhuriyete ve onun eserlerine yapılan tüm saldırılara karşı göğsünü siper etmeye hazırdır? dedi.

BAYRAĞINI AL MEYDANA GEL

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanlığınca Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. Yılı dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi. Her yıl olduğu gibi bu yılda İl Başkanlığınca düzenlenen etkinliğe yüzlerce partili katıldı. Partililere bazı sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve vatandaşlarda destek verdi. İl başkanlığınca ?Bayrağını al Meydana gel? sloganıyla yapılan duyuruya duyarsız kalmayan partililer yaşlısı, genci parti il binasına geldi.

SOKAKLARDA SLOGANLA YÜRÜDÜLER

Parti il başkanlığında toplanan partililer İl Başkanı Ahmet Önal, yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe başkanlığı yöneticileri, kadın kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ve diğer partililer il birası önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Partinin çelengi ve bayraklarıyla meydana kadar sloganlarla sokakları inleten CHP´lilere Cumhuriyet Meydanında Atatürkçü Düşünce Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri Emekliler Cemiyeti, Emekli-Sen başkan ve üyeleri, Alevi Kültür Derneği ve Eğitim Sen, başkan ve üyeleriyle Şehitler Derneği ve Engeliler Derneği de meydanda yerini aldı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI´NIN OKUNMASI

Cumhuriyet Meydanında toplanan yüzlerce CHP´li ve onlara destek veren sivil toplum kuruluş temsilcileri, sendikalar ve vatandaşlar önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. Sonra hep birlikte istiklal Marşının okunmasının ardından CHP İl Başkanı Ahmet Önal partisinin çelengini anıta sundu ve saygı duruşunda bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneğinin çelenginin sunulmasından sonra hep birlikte onuncu yıl marşı okundu. ?Türkiye laiktir, laik kalacak? şeklinde sloganların atıldığı kutlama sırasında parti gençlik kollarından bir genç günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız