Atatürk´ü Öldürme Planları bir bir ortaya çıkıyor!

Atatürk´ü Öldürme Planları bir bir ortaya çıkıyor!

?MUSTAFA KEMAL PAŞA´YA ATACAĞIM HER KURŞUN İÇİN YİRMİ BİN LİRA İSTİYORUM!?

?MUSTAFA KEMAL PAŞA´YA ATACAĞIM HER KURŞUN İÇİN YİRMİ BİN LİRA İSTİYORUM!?

Atatürk´ü Öldürme Planları bir bir ortaya çıkıyor!

Hemşerimiz, genç tarihçi yazar Ümit Doğan, kısa süre içerisinde araştırma ve belgeleme çalışmalarını tamamladığı ?Atatürk´ü Öldürme Planları? isimli kitabıyla yine ortalığı kasıp kavuracağa benziyor.

ATATÜRK BUNCA SUİKAST GİRİŞİMİNİ ATLATIP DA MİLLÎ MÜCADELE´Yİ NASIL KAZANMIŞ?

?Hayretler içinde kalacağınız suikast girişimlerini okurken, ?Atatürk bunca suikast girişimini atlatıp da Millî Mücadele´yi nasıl kazanmış, nasıl yeni bir devlet kurmuş ve devrimler yapmış?´ demekten kendinizi alamayacaksınız. Daha önce yayınlanmamış arşiv belgeleri ışığında hazırlanan bu çalışmada ?Atatürk´ü kimler, ne zaman, ne şekilde ve hangi planlarla öldürmek istemiş?´ sorularına cevaplar aranmış ve ?tarihçi´ kisvesi altında Atatürk´e saldıran, Cumhuriyet tarihini eğip bükmeye çalışan sözde aydın ve yazarların iddialarına belgeler ışığında bilimsel cevaplarlar verilmiştir? diyen Tarihçi-Yazar Ümit Doğan, kitabın içeriği hakkında şu bilgilere de yer verdi:

MUSTAFA KEMAL ARTIK DURDURULMASI GEREKEN TEK HEDEFTİR!

?Osmanlı Devleti çöküyor, ardında bırakacakları ise birileri için iştah kabartıyordu. Emperyalist güçler Anadolu coğrafyasından kadim Türk milletini silmek için sabırsızlanıyordu. Mondros´un imzalanmasıyla istek ve arzuları resmiyet kazanmış, işgal ve tasfiye yerli işbirlikçilerin de yardımıyla başlamıştı. Onları durduracak artık hiçbir güç ve engel kalmamıştı. Ta ki Selanikli bir yetimin, millî iradeyi arkasına alarak karşılarına dikilip ?Geldikleri gibi gidecekler´ demesine kadar... Emperyalist güçlere ?Dur!´ dediği için Mustafa Kemal artık durdurulması gereken tek hedeftir.?

ATATÜRK´E DARBE YAPMAK İÇİN AMERİKA´DAN YARDIM İSTEYEN KİMDİ?

Kitabın, milletimizin kafasındaki birçok soruya cevap verebileceğine inandığını ifade eden Doğan, ?Atatürk´ü Öldürme Planları? isimli kitabında, ?İngiliz Generali, Damat Ferit ve Said Molla, Mustafa Kemal´e suikast düzenlemek için nasıl bir pazarlık yaptılar? ?Atatürk bizdendi´ diyen İngiliz Yüzbaşı Benneth, Atatürk´ün öldürülmesi için hangi suikast planına dâhil oldu? Yurtdışındaki Vahdettin, Mustafa Kemal´e nasıl bir suikast düzenleyerek yönetimi ele geçirmek istedi? Atatürk´e darbe yapmak için Amerika´dan yardım isteyen kimdi? Hangi yabancı devlet 30 kişilik subay grubuna maaş bağlayıp Mustafa Kemal´e suikast için Anadolu´ya gönderdi??

SORULAR, BU KİTAPTA CEVAP BULUYOR

?Mustafa Kemal´e düzenlenmesi muhtemel suikastlar için gizli gruplar Ankara´ya nasıl istihbarat gönderdiler? Komitacı Ermenilerin Mustafa Kemal´i öldürme planları neydi? Çerkez Ethem´in Millî Mücadele sırasındaki suikast girişimleri yurt dışına kaçtıktan sonra nasıl devam etti? Yurtdışındaki Çerkez Ethem ve Halife Abdülmecid´in de adının karıştığı suikast tertibinde neler yaşandı? Daha Samsun´a çıktığı günlerde Mustafa Kemal´e suikast yapan Pontusçu Rumların daha sonra Ankara´da devam eden suikast planları neydi? İzmir Rum Metropoliti Hrisostomos´un intikamını almak bahanesiyle Mustafa Kemal´e suikast yapmak için nasıl bir komite kuruldu?? gibi sorulara belgeli cevaplar bulunabileceğini kaydetti.

KİTABIN FİYATI ?YARIM PAKET SİGARA PARASI?

Daha önce de ?Atatürk´ün Fedaisi Giresunlu Topal Osman? ve Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Meselesi gibi konuların bilinmeyen kahramanı, Türk Ortodoks Patrikhanesinin kurucusu Keskin Metropolit Vekili Papa Eftim´i anlattığı ?Türk Papa? gibi değinilmesi ?sakıncalı? konuları cesurca ve tamamen belgelere dayalı olarak yazan Ümit Doğan´ın son kitabı olan ?Atatürk´ü Öldürme Planları? da, yazarın diğer eserleri gibi Kripto Yayınlarının koleksiyonu arasında. Özellikle bu kitabı, ?Yarım paket sigara parası? sloganıyla raflara yerleştiren Doğan, herkes okusun diye kitabın fiyatını da oldukça düşük tutmuş. Kitap satışı konusunda internetin en önemli mağazaları olan İdefix´te 5.97 TL, Kitapyurdu´nda 6.47 TL, D&R´da 6.47 TL, Pandora´da 7.36 TL´den satışa çıkan kitap, kitabevlerinde de 9.95 TL´den okuyucuyla buluşuyor. Şimdiden fuarların imza günlerine yetişmeye çalışan hemşerimiz Ümit Doğan´ın kitaplarını satın almak, okumak ve tanıtmak tüm Kırıkkaleliler için bir gurur vesilesi olsa gerek.

KÜLTÜR-SANAT: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı