Atatürk Sayesinde Türk Kadını Büyük Adımlar Attı

Atatürk Sayesinde Türk Kadını Büyük Adımlar Attı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Yüksek İhtisas Hastanesinde yatan hastaları ziyaret eden MHP Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı Raziye Dağdelen Özçelik ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bir yandan hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunurken diğer yandan d

CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR

Ziyaret amacıyla gittikleri Yüksek İhtisas Hastanesi’nde bir açıklama yapan MHP Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı Raziye Dağdelen Özçelik 8 Mart’ın, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gün olduğunu ifade ederek, “Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan ve Peygamberimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” dedi.

TÜRK AİLE YAPISININ ÇEKİRDEĞİ KADINLARDIR

Türk aile yapısının çekirdeğini oluşturan kadınların, toplumsal yapımızın da en önemli harcı olduğunu kaydeden Özçelik, “Asırlar boyu çocuklarının hem annesi, hem öğretmeni olan nezaket timsali kadınlarımız yeri geldiğinde kilolarca yükü omuzlamış, zaman zaman tarlalardan pamuk toplamış, lazım geldiğinde ise ahırında inek sağmıştır. Günümüzde, yönetim kademelerinde de yerini alarak modern yaşama adapte olan kadınlarımızın değeri şüphesiz ki yadsınamaz seviyelerdedir. Tarihin çeşitli evrelerindeki çetin mücadeleler sonucu kadınların haklarını kazanması 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ve kadınlara duyulan saygıyı daha da artırmaktadır. Bunların yanı sıra, kadınlarımızın milli mücadelemizde işgalci güçlerin kurşunlarına karşı tüm vefakârlığı ve fedakârlığı ile birer ‘Nene Hatun’ olarak savaşmasının, toplumsal hayata ve Ülkücü Harekete katkılarının da altı çizilmesi gerekmektedir” dedi.

SON 10 YILDA KADINA ŞİDDET ARTTI

Son 10 yılda kadına şiddetin son derece arttığını ve kadınların iş hayatlarında birçok zorlukla karşılaştıklarını da vurgulayan Özçelik, “Yüce dinimiz ‘Cennet, anaların ayaklarının altındadır’ diye buyururken herhangi bir kuvvetin kadınlarımızın onurunu ayaklar altına almasına kesinlikle izin verilmemelidir. Zira Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de, ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözleriyle kadınlarımıza gereken değerin verilmesi gerektiğini gayet net bir şekilde ifade etmiştir” diye konuştu.

2015 MİLAT OLSUN

“Temelleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan cumhuriyetimiz süresince, Türk kadının çeşitli alanlarda büyük bir gelişim yaşadığı muhakkaktır” diyen MHP Kırıkkale Kadın Kolları Başkanı Raziye Dağdelen Özçelik, buna karşın gerek yasal ve siyasal gerek de toplumsal alanda devam etmekte olan eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti. 2015 yılının 8 Mart’ının daha çocuk sayılacak yaşta evlendirilen, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan ve hayatının çeşitli alanlarında bir takım zorluklarla mücadele eden kadınlarımız için bir milat olmasını temenni eden Özçelik, “Yeni ‘Ayşe Paşalı’ cinayetlerinin yaşanmamasını diliyoruz. Ayrıca ilerleyen süreçte de partimizin 2015 seçim beyannamesinde belirtildiği üzere kadınlarımızın hayat standartlarındaki gelişmeler için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isteriz” şeklinde konuştu.



9.03.2015 12:46:46
PUSULA GAZETESİNDE EMEGİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİZ.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ