Atamızın çizdiği yolda ilerleyecekler

Atamızın çizdiği yolda ilerleyecekler

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Şimşek, ülkemizde 23 Nisan'ın 94 yıldır şevk ve heyecanla kutlandığını söyledi. Şimşek, Büyük Önder Atatürk`ün çizdiği yolda yürümenin, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalmanın vazgeçilmeyecek kutsal bir görev olduğ

ÇOCUKLAR NEŞE İÇİNDEYDİ

Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırıkkale’de de kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan program öğrencilerin etkinlikleri ile devam etti. Çocuklar, Ulu Önder Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadılar. Yarınlarımızın geleceği, ülkemizin sigortası olan çocuklarımız Cumhuriyet Meydanında rengarenk kıyafetler içerisindeki gösterileri izleyicileri adeta büyüledi. 

 

SES SİSTEMİ CAN SIKTI

Çocukların velileri de Meydanı doldurarak, çocuklarını yakından takip etti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene geçtiğimiz yıllara göre katılımın düşük olması dikkatlerden kaçmadı. Vatandaşlar, eskiden stadyumlarda kutlanan bayramların havasının daha gerçekçi olduğunu ve o dönemlerde ki kutlamaların coşkuyla geçtiğini belirttiler. Geleceğin teminatı gençler meydanda gösteri yaparken, ses sisteminin tam 5 kez kesilmesi izleyicilerin tepkisini çekti. Yarıda kalan gösteriler, sistemdeki hatanın onarılmasıyla tekrar başladı.

 

YENİ TÜRKİYE’NİN DOĞUŞU

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Şimşek yaptı. Okur, “Bağımsız Türkiye Devleti`nin temeli olan TBMM`nin kurulduğu, ordu ve milletin egemenlik zaferi için and içtiği gündür” dedi. 23 Nisan 1920`de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün Türk Milletini aydınlığa kavuşturan; bağımsız, başı dik, laik, demokratik ve egemen yeni Türk devletinin doğuşunun 94. yıldönümü olduğunu belirten Okur “Bugünü sonsuz bir istek, engin bir şevk ve heyecanla kutlamanın onur ve mutluluğu içindeyiz. Bugün, dünyada çocuklar için bayram yapılmasını kabul ederek bir ilki oluşturan ulusal egemenliğe dayalı, bağımsız Türkiye Devleti`nin temeli olan TBMM`nin kurulduğu, ordu ve milletin egemenlik zaferi için and içtiği gündür” diye konuştu.

 

YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM

Bütün ülkede birlik ve bütünlüğün kurulduğu, her şeyin vatan yoluna konulduğu gün olduğunu işaret eden Okur “Bugün, Büyük Önder Atatürk`ün çizdiği yolda yürümenin, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalmanın vazgeçilmeyecek kutsal bir görev olduğunun milletçe anlaşıldığı gündür. Yüce Önderimiz M. Kemal Atatürk`ü Başkan seçen yeni TBMM, geceli gündüzlü verilen mücadelede şu parola ile çalıştı: "Ya İstiklâl, Ya Ölüm". Dünya tarihinde bir benzeri daha yoktur ki parlamento  zafer kazanmış olsun. Ancak Türk tarihinde vardır. O`da TBMM`dir”

 

MUTLULUK VE ZAFER

 “Sana söz veriyoruz ki, eserlerini, senin ilkelerin ışığında, öğrencilerimizle daha ilerilere taşıyacağız. Türk çocukları seninle gurur duyuyor. Yarın ülkemizi yönetecek, Atatürk`ün çizdiği yolda yürüyecek, Ulusumuzu yüceltecek, geleceğimizi düzenleyecek, aydınlık ve mutlu kılacak sizlersiniz. Bundan dolayı sevinç ve mutluluk içindeyiz. Geleceğin, çocukların elinde olduğunu düşünen Atatürk, 1924`te ilk Meclis`in açılış tarihi olan `23 Nisan` gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş, 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır” diye konuştu.

 

BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Şimşek’in konuşmasından sonra Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İlköğretim Okulları arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra ise öğrencilerin halk oyunları gösterileri ve step gösterileri güne renk kattı.

 

 

DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU

Ardından jimnastik gösterileri, kız hareket grubu gösterileri, halk oyunları gösterisi ve karma grubu gösterisi ile son buldu. Gerçekleştirilen programa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, birim amirleri, yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ