Atamalardaki sorunlar görüşüldü

Atamalardaki sorunlar görüşüldü

Türk Eğitim-sen Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan İsmail Çetin'İ makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun temennisinde bulunan şube yönetimi, ziyarette İl milli Eğitim Müdürü ile Okul Yöneticilerinin görevlendir

 

İTİBAR KAYBI YAŞANIYOR

Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, Süreç hakkında bilgi verdikten sonra düşüncelerini paylaştı. Sürecin doğru ve ahlaki bir şekilde, tarafsızlık ve adalet ilkesinden ayrılmadan yürütülmesi gerektiğini dile getirdi. Karabacak, sözlü sınavda yapılan haksız işlemden ve torpilli uygulamadan dolayı Milli Eğitim Müdürlüğünde kamuoyu nezdinde itibar kaybının olduğu hala da güven hususunda tereddütle yaklaşıldığını söyledi.

 

MESLEK AHLAKI

Karabacak, Milli Eğitim Müdürü, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü ve Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürünün Okul Müdürlerine puan verdiklerini ancak bu puanlama da hiçbir kimseye ya da sendikaya ayrıcalıklı bir tavır sergilenmemesi eşit yaklaşılmasının bir mesleki ahlak gereği olduğunu dile getirdi. Karabacak, okuldaki okul aile birliği başkanından, Öğrenci Meclis Başkanından ve Öğretmenlerinden yeterli puanı almış bir okul müdürünün başarılı sayılması gerektiği ve milli eğitim müdürlüğünün de bu noktadan hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

 

DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise genel bir değerlendirme yapılarak kurumunu geliştiren arkadaşlarla devam edilmeyi düşündüğünü, öğrenci, veli, personel boyutunun dikkate alınmasının yönetici görevlendirmelerin de daha ağırlıklı olacağını ifade etti. Görevlendirmeler de okulun yöneticisinin sevilmesine dikkat çeken Çetin; veli, öğrenci, personelin değerlendirmeler de kaynaklarının olacağını, daha önce görev yaptığı yerlerde herhangi bir sıkıntının yaşanılmadığını bu tür atamalarda Türkiye’de de emsal oluşturan süreçler yürütüldüğünü burada da yaşanılmayacağını belirterek, Kırıkkale’de de bir sıkıntı yaşanılmaması için gerekeni yapacağını dile getirdi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ