Atamalarda adalet istiyoruz

Atamalarda adalet istiyoruz

Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun yasalaşıp yürürlüğe girmesinin ardından MHP Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı ziyaret ederek adaletli olunmasını istedi. Bu isteği ise Vali Kolat, İl Müdürlüğü ile görüşeceğini gerekenlerin yapı

1 TEMMUZ’DA NETLİK KAZANACAK

Ziyarette MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, MHP İl Genel Meclis Üyeleri, Ahmet Demirbilek ve İsmail Dursun Kuzucu katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı okul yöneticilerinin çoğunun yerlerini değiştirmeyi planlıyor. Düzenlemeyle birlikte 39 bin idarecinin görev yerleri değiştirilecek. İdarecilikte dört yıldan fazla kıdemi bulunan müdür ve müdür yardımcılarının görev yerleri değiştirilirken dört yılın altında tecrübesi bulunanlar hakkında kararları ise bulundukları ilin valileri veya milli eğitim müdürleri verecek.  Bu değişimlerden en göze çarpan ve isyan ettireni ise “Okul müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının ” görevden alınması oldu. Kimse bundan sonra ne olacağını bilemiyor. Kim nereye gidecek kimler tekrar görevlerine devam edecek sorusu 1 Temmuz tarihine kadar netlik kazanacak.

 

OKUL MÜDÜRLERİ TEDİRGİN

Okul müdürlerinin tedirgin olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, “Okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları artık “asaleten değil, görevlendirme” şeklinde çalışacaklar. Okul Müdürleri; “İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi Valilik oluru” ile görevlendirilecek. Müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları; okul veya kurum Müdürünün inhası (önerisi) ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Valilik oluru ile görevlendirilecek.  Görevlendirmeler dört yıl ile sınırlı olacak.  Görevlendirmeler “özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak” doğurmayacak. Okul ve kurum müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi, 13 Haziran 2014 tarihinde “başka bir işleme gerek kalmaksızın” görevleri sona erecek.”dedi.

 

ZOR DURUMDA BIKACAK

Göçer, “MEB Kanununda okul yöneticileri açısından getirilen değişiklik yaklaşık 40 bin MEB yöneticisini zor durumda bırakacaktır. Yıllarını okul yöneticiliğine vermiş insanlara birden öğretmenliğe döndürülmesinin yarardan çok zarar getireceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. Böyle bir durum on binlerce okul yöneticisinin hem maddi hem manevi açıdan olumsuzluk yaşaması anlamına geliyor. Bu durum karşısında sudan çıkmış balık durumuna düşen okul yöneticileri isyan noktasına geldi.”diye konuştu.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ