Atalay`ın ses kaydı infial yarattı

Atalay`ın ses kaydı infial yarattı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Milletvekili adaylığı sürecinde bir telefon konuşmasının ses kayıtlarının yayınlanmasıyla ortaya çıkan Kıytırık il” yorumu Kırıkkale'de infial yarattı. Atalay'ın bu ifadeleri kamuoyunda büyük tepki gördü

İNFİALLE KARŞILANDI
Başçalan adıyla Twitter’a yüklenen yeni ses kaydında yer alan iddiaya göre, aday gösterildiği Kırıkkale’yi beğenmeyen Beşir Atalay’ın “kıytırık il” yorumunu yapması dün Kırıkkale’de infiale neden oldu. Atalay’ın Kırıkkale’den Milletvekili adaylığının söz konusu olduğu süreçte yaptığı bir telefon konuşmasında sarf ettiği ileri sürülen ifadelere göre Atalay “Van’da Diyarbakır’da olsa her yere giderim ama Kırıkkale’ye o kıytırık yere gitmem” diyor.

KAMUOYU BUNU KONUŞUYOR
Atalay’ın ifadeleri olduğu ileri sürülen ve bir internet sitesinde yayınlanan ses kayıtları özellikle siyasi çevrelerde tepkiyle karşılandı. Kırıkkale’de dün gün boyu bu konu tartışıldı. Özellikle siyasi kulislerde tartışılan bu durumun hiçte hoş olmadığı görüşü ağırlık kazandı. Siyasi partilerin il başkanları ve bazı adaylar Kırıkkale’nin bu şekilde küçük düşürücücü ifadelerle anılmasının üstelik buradan Milletvekili seçilen birisinin bu ifadeleri kullanmasının haksızlık olduğu vurgulandı. Bu konuşmanın hesabının sandıkta sorulacağı görüşü ağırlık kazandı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız