Atalay: Terör milli meseledir

Atalay: Terör milli meseledir

Kanal 7 televizyonundaki ``Başkent Kulisi`` programında soruları yanıtlayan Atalay, terörün, bir partinin değil, ülkelerin milli meselesi olduğunu, çözüm için de ortak tutum gerektiğini belirtti.

TERÖRDEN SİYASET MALZEMESİ OLMAZ

Birilerinin terörle ilgili çalışmaları, hükümetin çabalarını iç siyaset malzemesi yaptığını ifade eden Atalay, bunun affedilmeyeceğini dile getirdi.  Sorunu çözmek için samimi adımlar attıklarını, ancak CHP`nin iktidarın attığı adımları iç siyaset malzemesi yaptığını belirten Atalay, CHP Sözcüsü Haluk Koç`un Oslo görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamayı hatırlattı. Atalay, şunları kaydetti:  ``Bu CHP`nin klasiğidir. Yani, ellerine birileri bir dosya tutuşturur. Onlar, altını fazlaca irdelemeden, mal bulmuş mağribi gibi hemen sarılırlar. Yine birileri, bunlara biraz fotokopi göndermiş. Bunlar, 8 ay önce 2 gazetede yayınlanmıştır?

HÜKÜMETİMİZ ÖRGÜTLE MUHATAP DEĞİL

?Şu ana kadar hükümetin örgütle, herhangi bir kimseyle bir mutabakatı yoktur. Bir anlaşması yoktur. Birilerinin talepleri, düşünceleri, istekleri, gönüllerinden geçenler olmuş olabilir ama bu belgelerin altında zaten hiç kimsenin imzası yok. Devletin istihbarat birimi bu görüşmeleri sağlamış ve orada hiç bir mutabakat söz konusu değildir. Yalan söylüyorlar. Anamuhalefet partisi bugün çıkıyor bunu Meclis`e yargıya götüreceğiz falan. Terör örgütüne çözüm için yollar arayalım diyordu yine dönüş yaptı, onlar kendi içinde de çelişkili güven vermeyen bir duruma düştüler.``

-``CHP İFLAH OLMAZ BİR ULUSALCI``-

CHP`nin iflah olmaz bir ulusalcılığı bulunduğunu söyleyen Atalay, ``Tek parti dönemindeki uygulamalarından bugüne bu hiç değişmez. Şu anda CHP`nin içinde böyle bir ana damar vardır. Kılıçdaroğlu`nun bu konudaki politikalarındaki zikzakların sebebi budur. O Tunceli`den gelmiş bir genel başkan da olsa bunu değiştiremiyor`` diye konuştu.

Beşir Atalay, ``Şu anda herhangi bir yerde Oslo türü bir görüşme yapılıyor mu-`` sorusuna şu yanıtı verdi:

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

``Devletin kurumlarının şu anda o manada bir inisiyatifi yok. Ama bizim bu konulardaki çalışmalarımız devam ediyor, edecek. Barzani ile Kuzey Irak ile zaten belli görüşmeler, çalışmalar var. Çünkü Kandil var, Irak sınırları var. Diğer görüşmeler, bunların hiç birisi göz ardı edilmez, edilmeyecek. O manada kapsamlı çalışmalarımız sürecek. Biz Türkiye`nin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini ve o bütünlük içinde huzurla büyük Türkiye olarak yoluna devam etmesi için gerektiğinde yine o tür görüşmeler de yaparız, çalışmalar da yaparız. Ama şu anda yok. Bütün yapılanlar ve gelecekte yapılacaklar Türkiye`yi bu problemlerden kurtarmak ve daha büyük Türkiye olarak devamını sağlamak içindir. Burada kimse kimseyi aldatmasın, yanıltmasın, gereksiz suçlamalara girmesin.``

KONGRELERDE MUTLAKA DEĞİŞİKLİKLER OLUR`

AK Parti kongresine ilişkin sorular üzerine Atalay, AK Parti iktidarının 10. yılına rastlayan bu kongreyi çok önemsediklerini söyledi. Kongrede geçmiş 10 yılın değerlendirileceğini ve 2023 vizyonunun daha etkili şekilde ortaya konulacağını dile getiren Atalay, ``Ayrıca AK Parti`nin 2023 siyaset vizyonu kitapçığı hazırlanıyor, ciddi bir manifesto diyebiliriz`` dedi. Kongreye aralarında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin de bulunduğu çok sayıda üst düzey yabancı konuğun gelmesinin beklendiğini belirten Atalay, Ankara Arena Spor Salonu`nda yapılacak kongrenin hazırlıklarına ilişkin bilgiler verdi.

PARTİNİN VİTRİNİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

``Parti vitrini değişecek mi-`` sorusuna Atalay, ``Kongrelerde mutlaka değişiklikler olur`` yanıtını verdi. ``AK Parti`de değişim ve reform ruhu hiç bir zaman ölmez`` diyen Beşir Atalay, Türkiye`nin AK Parti`ye ihtiyacı bulunduğunu ve yapacakları hizmetler olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan`ın genel başkanlığa son kez aday olacağı bir kongrenin yapılacağı hatırlatılarak bunun parti içinde sorun yaratıp yaratmayacağını sorulması üzerine Atalay, şöyle konuştu: ``Tabii Tayyip Erdoğan önemli. Erdoğan karizması partimiz için önemli. Türkiye`de genel başkanların karizması daima önemlidir. Ama AK Parti`mizde böyle bir takdir var, aynı kişiler aynı konumlarda olmasın, bir değişim olsun diye. O değişim olacak. AK Parti büyük bir hareket, büyük bir misyon. Kendi içinde o değişimleri zamanı geldiğinde en iyi şekilde yapacak. AK Parti bugüne kadar olduğu gibi fedakarlık, samimiyet esasına dayanan, herkesin bir biri için fedakarlık yaptığı, belli mevkilere değil, misyona kilitlendiği bir partidir.``

PARTİMİZ ÇALIŞIYOR

Başbakan Erdoğan`ın cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının sorulması üzerine Atalay, ``Parti içinde konuşulmuş, karar verilmiş bir konu değil`` yanıtını verdi. ``Kim başbakan olacak`` sorusunu yanıtlarken de Beşir Atalay, zamanı gelince bunun en iyi şekilde belirleneceğini kaydetti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ