Ata sporumuza neden sahip çıkılmıyor?

Ata sporumuza neden sahip çıkılmıyor?

BİR AVUÇ GENCİN ÇABALARIYLA AYAKTA DURUYOR

KIRIKKALE ANADOLU HEDEF SPOR KULÜBÜ (OKÇULUK) YÖNETİCİLERİ, OKÇULUĞA OLAN İLGİSİZLİĞE SİTEM ETTİ:

Ata sporumuza neden sahip çıkılmıyor?

Kurulduğu 2013´ten beri ata sporumuz olan okçuluğun Kırıkkale´de hak ettiği değeri görmesi için faaliyetler düzenleyen Kırıkkale Anadolu Hedef Spor Kulübü (Okçuluk), yetkili birimlerden gerekli ilgiyi görememekten mustarip?

ÇEŞİTLİ MEKÂNLARDA GÖSTERİLER YAPIYORLAR

Konuya ilişkin sitemlerini bildiren kulüp yetkilileri, kendi imkânlarıyla yaptıkları çalışmalarla Kırıkkale´de her yaştan, kadın erkek herkese ata sporumuz olan okçuluğu sevdirmeye çalıştıklarını bildirdiler. Bugüne kadar İzcilik Kamplarında, çeşitli özel okulların Yaz Kamplarında, AVM´lerde gösteriler yaparak bu spora ilgi çekmeye çalışan kulüp yöneticileri, katıldıkları ulusal yarışmalarda da Okçuluk sporunda ilimizi temsil ediyorlar.

BİR AVUÇ GENCİN ÇABALARIYLA

Kırıkkale´de, tamamı okçuluk sporuna gönül veren, bir avuç gencin omuzlarında yükselmeye çalışan okçuluk sporuna gönül vermiş gençlerden oluşan kulüpte, Başkan: Yasin Fidan (Antrenör), Başkan Yardımcısı: Ertuğrul Alp Arslan (Federasyon Hakemi), Başkan Yardımcısı: Yasin Bulut (Antrenör), Genel Sekreter: Abdurrahman Bulut-Kırıkkale Okçuluk İl Temsilcisi (Antrenör), Mali Sekreter: Erol Susur (Antrenör) olarak görev yapıyorlar.

İLGİSİZLİĞE SİTEM EDİYORLAR

?Türkiye´de, özellikle de Kırıkkale´de güzel işler yapmayacaksın. Asla başarılı sporcu yetiştirmeyeceksin. Çocukları bırakacaksın sokağa, internet kafelere, spor yapmasınlar ki faydaları da olmasın!? şeklinde sitemlerini bildiren kulüp yetkilileri, ?Kırıkkale´de ne yazık ki Spor eşittir Futbol? Tabii ki futbolu herkes sever. Bizler de seviyoruz ama neden okçuluk sporu bu kadar yabana atıldı memleketimizde?? dediler.

?RANDEVU BİLE ALAMIYORUZ?

Kırıkkaleli işadamlarının ata sporumuz olan okçuluğa sahip çıkmamalarının da kendilerini üzdüğünü ifade eden kulüp yetkilileri, bu kişilerden randevu bile alamadıklarını belirttiler. ?Bir yoğunluktur dillere dolanmış gidiyor? diyen işadamlarımız bizlere birazcık ilgi gösterse bakın Kırıkkale´den nasıl sporcular çıkarırız? dediler.

KIRIKKALE´DE TESİS YOK

?Kırıkkale´de Okçuluk sporunun yapılabileceği bir tesis yok. Oysa bu sporu 9 yaş üstü her insan rahatça yapabilir. Bu konuda herhangi bir yaş sınırlaması bulunmuyor. Emin olun, bu sporu yapmaya başladıktan sonra hayata bakış açınız değişecek? diyen Kırıkkale Anadolu Hedef Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Alp Arslan şöyle konuştu: ?Güç, koordinasyon ve sabır, işte iyi bir okçuda bulunması gereken üç ana özelliktir. Doğal ki her sporcudan beklenen çalışkanlık ve hırs da bunlara eklenince, iyi bir Okçuluk sporcusunu tanımlamış oluruz.?

OKÇULUK, SABIR SPORU

?Sabır gerektiren bir spor dalı olan Okçulukta uygun yay ve ok kombinasyonunu temin ettikten sonra öncelikle atış tekniğimizi çok iyi oturmak gerekmektedir. Okçulukta yanlış-doğru değil, kolay-zor vardır. Yapılan hareketin tekrarı birbirinin aynısı olması gerekir. Hareketi aynı düzeyde yapabilirseniz üst üste isabetli atışlar yapabilirsiniz. Bunun dışında nişan alma, nefes kontrolü, rüzgârın hızı, güneşin konumunu çok iyi gözlemleyip nişangâh ayarlamak veyahut hedefin farklı yerlerine nişan almak, rüzgârı okun gidişine yapacağı etkiyi en aza indirmelisiniz.?

?ONLARCA GENÇ YETİŞTİRDİK?

?Anadolu Hedef Spor Kulübü olarak 2 yılda onlarca Okçu yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Yaz Spor Okulları kapsamında 107 Sporcunun büyük katılımıyla Okçuluk sporuna olan ilginin kısa zaman içerisinde ne kadar arttığını görüyoruz. Kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan spor dalı artık günümüzde Olimpik bir branş olarak görülmektedir.?  

MİLLİ TAKIMA SPORCU VERECEĞİZ

26-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında Gelibolu/Çanakkale´de Türkiye Okçuluk Federasyonun faaliyet programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonasına (Zafer Kupası) Kırıkkale´de en başarılı sporcularla gideceklerini bildiren Arslan, ?Aylarca emek verdiğimiz sporcular Okçuluk Türk Milli takımına girebilmek ve ilimizi başarıyla temsil etmek için Çanakkale´ye gidecekler? diye konuştu.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ