Aşure günüde buluşturdu

Aşure günüde buluşturdu

Alevi Kültür Derneği Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından Muharrem ayı nedeni ile aşure günü düzenlendi. Aleviler Derneği üyeleri aşure gününde bir araya geldi.

İNANÇ SİSTEMİDİR

Alevilik hakkında bilgiler veren Güney, ?Allah, Muhammet, Ali kutsallığını taşıyan, HZ; Ali?nin adaletinden ayrılmayan, temelinde insan sevgisi bulunan, her dine, mezhebe saygı duyan ve hoş görü ile bakan dil, din, ırk farkı gözetmeyen; eline, beline sahip olma ilkelerini şart koşan ve bunu muhasiplik kurumu ile gerçekleştiren; gelmek isteyen, tüm bunları Kırklar Ceminden alınan ilhamla yürüten canların inanç sistemidir? ifadesinde bulundu.

 

KERBELA`LARIN YAŞANMAMASINI DİLİYORUZ

Güney yaptığı konuşmada, ?Hoşgörünün, barışın ve sevginin, yaratılanı yaratandan dolayı seven bir inancın mensubu olarak Hz. Peygamberimizin (sas) `İlim bensem ilimin kapısı Hz. Ali`dir` sözünün işaret edildiği Hz. Ali efendimiz diyor ki `Kalp kör olduktan sonra gözün görmesi bir şey ifade etmez.` İşte bizler kör kalplerin açılmasını, Kerbela`ların yaşanmamasını diliyoruz. Kardeşliğin gelişmesi için bin yıllık kardeşliğin devam etmesi için gelin canlar bir olalım diri olalı? dedi.

 

YOĞUN KATILIM

Düzenlenen programa Vali yardımcısı Mustafa Yılmaz, başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, CHP İl Başkanı Ziya Kavlak, Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin Keskinliler Derneği Başkanı İlyas Elri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ