ASML hemşire alacak

ASML hemşire alacak

Türkiye geneli Sağlık Meslek Liselerine hemşirelik bölümü öğrencisi alınmayacaktı. Ancak Torba Yasa kapsamında MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 339 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?nde Hemşirelik Alanı açılması konusundaki makam onayını valilikler

SAĞLIK MESLEK LİSELERİNDE HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNE YENİDEN ÖĞRENCİ ALYINACAK


TERCİH YAPARKEN UNUTMAYIN
Anadolu Sağlık Meslek Liselerinin Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunda, Hemşirelik alanının 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 339 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi?nde açılmasına gerek duyulduğu gerekçesi ile makam onayı alındı. Okul müdürlüklerine duyurulması isteği ile Valiklere gönderilen makam onayında açılması planlanan alanların bulunduğu listenin http://mtegm.meb.gov.tr adresinde yayımlandığı belirtilmektedir.

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI BELLİ OLDU
Hemşirelik Alanına Alınacak Öğrenci Kontenjanının Bildirilmesi İsteniyor. Yasaya göre 12.07.2012 Tarihli ve 28351 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun?un 23.maddesi ile Hemşirelik Kanununa aşağıdaki Geçici 3.madde eklendi.

?GEÇİCİ MADDE 3 ?Üniversitelerin hemşirelik programlarında ülke ihtiyacını karşılayacak yeterli kontenjanlar oluşturulmak üzere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl süre ile sağlık meslek liselerinin hemşirelik programlarına öğrenci alınmasına devam olunur ve bu programlardan mezun olanlara hemşire unvanı verilir.? Buna göre, Anadolu sağlık meslek liseleri bünyesinde faaliyet göstermekte olan Hemşirelik Alanına öğrenci alınacaktır.

Kontenjanların daha önce girilmesi nedeniyle okul müdürlüklerince;

-Daha önce Hemşirelik alanı bulunan okulların Hemşirelik alanına önceki kontenjanlardan az öğrenci almamak kaydıyla öğrenci alınması,

-Hemşirelik alanına öğrenci alınması halinde diğer alanlarda kontenjanların yeniden tespit edilmesi hususları değerlendirilerek ivedi olarak okulların belirtilen Genel Müdürlüğe kontenjan taleplerinin bildirildiği belirtildi.

Buna göre, 2012-2013 öğretim yılı için SBS?den yeterli puanı alan öğrenciler, Sağlık Meslek Liselerinde diğer bölümlerin yanı sıra Hemşirelik bölümünü de tercih edebilecekler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ