?ASKOM? daha aktif olacak

?ASKOM? daha aktif olacak

11 AYDA 341 BİN 108 ACİL VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ

11 AYDA 341 BİN 108 ACİL VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ

?ASKOM? daha aktif olacak

Acil Sağlık Hizmeti ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak amacıyla ilgili kurumlar arasındaki koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda hastanelerdeki acil servislere 11 Ayda 341 bin 108 kişinin başvurduğu bildirildi.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun başkanlığında, Sağlık Müdür Yardımcısı, İl Kalite Koordinatörü, Sağlık Hizmetleri Şb. Md., Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şb. Md., Yönetim Hizmetleri Şb. Müdürlüğü KÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı ve İl Ambulans Servisi Baştabipliği sorumlu hekimi ve Hilal Hastanesi acil sorumlu hekiminin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda acil hizmetlerle ilgili değerlendirme yapıldı.

341 BİN 108 KİŞİ ACİLLİK OLDU

Toplantıda ayrıca 11 ay süresince acil servislere başvuran toplam hasta sayısının 341 bin 108 olduğu bu sayının yaklaşık yüzde 75´nin Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine, yüzde 21´nin ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yapılan başvurular olduğu yine  112 Acil Sağlık Hizmetleri tarafından 11 ay boyunca taşınan hasta sayısının ise 19 bin 357 olduğu iletildi. Halkın daha iyi, etkin ve kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için komisyon üyelerinin görüş ve önerileri doğrultusunda çeşitli kararlar alındı. Bu alanda daha aktif olunması için en kısa sürede harekete geçilmesi için tavsiyelerde bulunuldu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!