Aşk engel tanımadı

Aşk engel tanımadı

Kırıkkale?de bedensel engelli gençlerin aşkı engel tanımadı. Engeliler ve Dostları Derneği`nde tanışan bedensel engelli Mustafa Murat Başaran (42) ve Elmas Dümlü (39) birbirlerine olan aşklarını nikah masasına oturarak ispatladılar. Engelli gençler Beledi

AŞK ENGELE GALİP GELDİ

Birbirine aşık olan bedensel engelli Murat Başaran ile Elmas Dümlü nikah masasına oturarak hayatlarını birleştirdi. Engelliler ve Dostlar Derneğinde tanışan bir süre sonra hayatlarını birleştirmeye karar veren gençler tüm engelleri aşarak önce evlilik hazırlıklarını tamamladılar ailelerinde yardımıyla evlenmeye karar veren gençler Belediyenin de yardımıyla kısa sürede düğün hazırlıklarına başladılar. Engelli gençler önceki gün sazlı sözlü düğünle dünya evine girdiler.

 

ÇİFT GÖZYAŞLARINI TUTUMADI

Kızılkanat Düğün Salonu`na yapılan düğünde çiftler, mutluluk gözyaşları arasında yakınlarının alışlarıyla salona girdi. Mustafa Murat Başaran (42) ve Elmas Dümlü (39), arkadaşlıkları üye oldukları Engeliler ve Dostları Derneği`nde başladı. Birbirleriye yakınlık duyan Başaran ve Dümlü, bir süre sonra evlenmeye karar verdi.

 

BAŞKAN KORKMAZ YARDIM ETTİ

Maddi imkânsızlıkları üzerine Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz`dan yardım isteyen vatandaşlar, istekleri geri çevrilmedi. Belediye Başkanı Korkmaz`ın yanı sıra vatandaşlar, Hayrunnisa Kadınlara Hizmet Derneği ve Ravza İlahi Gurubu da düğüne destek verenler arasında yer aldı.

Başaran ve Dümlü`nün ilk gördükleri zaman birbirlerine yakınlık duyduklarını açıklayan Engeliler ve Dostları Derneği Başkanı Bülent Yıldız, "Zamanla bu dostluk sevgiye dönüştü. Ardından birbiriyle evlenmeye karar verdi. Biz de bu durumu ailelere bildirdik. Aileler evlenmelerine rıza gösterdi." dedi. Engelli olmasına rağmen beyaz gelinliğe hep hayalinde yaşattığını açıklayan Elmas Dümlü` de, sevinç gözyaşları içinde şunları anlattı: "Yaklaşık 1,5 yaşında yüksek ateşten dolayı çocuk felci geçirmişim.

 

ANNE BABASINI KAYBETTİ

Daha sonraları annemi ve babamı kaybettim. Yakınlarım benimle ilgilendi. Zamanla Engeliler ve Dostları Derneği`ne gitmeye başladım. Burada Murat ile tanıştık ve engelli olmanın evliliğe engel olmadığı kararını verdik. Şimdi çok mutluyum. Darısı herkesin başına. Evlenmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Mustafa Murat Başaran ise yüksek ateşten 11 yaşında çocuk felci olduğunu açıklayarak, "Engelli olduktan sonra hayattan hiç kopmadım. Hep başarmak için hayata tutundum. Sokakta ve caddelerde satıcılık yaptım. Kendi sigortamı yaparak emekli oldum. Şimdi evleniyorum. Eşimle birlikte engellilerin de evleneceğini herkese göstereceğiz." diye konuştu.



1

Sevgililer Gününe Başkan Sürprizi

2

Güven ve Yıldız Ailelerinin mutlu günü

3

Öztürk ve Korucu ailelerinin mutlu günü

4

TK güzellik merkezi kısa sürede gözde oldu

5

Neşet Ertaş, bizler için bir okuldur, bir idoldür

6

Dizi oyuncusundan saygısız ifadeler

7

Birlik ve beraberlik için güçlü olmak lazım