Aşısız hayvan kalmayacak

Aşısız hayvan kalmayacak

Kırıkkale`de küçükbaş hayvanlara yapılacak olan koyun keçi vebası aşılaması ve büyükbaş hayvanlara yapılacak olan şap aşılama kampanyası başlatıldı.

8 BİNEK ARAÇ TAHSİS EDİLDİ

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce iki ay süreyle Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü emrine 8 binek araç tahsis edildiği belirtildi. Açıklamada, bu araçların ile 2011 yılı sonbahar aşılama döneminde, koyun-keçilerin izlenebilirliği, gıda güvenliğinin sağlanması, koyun ve keçi vebasının kontrol altına alınması çalışmalarında kullanılmak üzere merkez ve ilçelere dağıtımının yapıldığı kaydedildi.

 

ARALIK SONUNDA BİTECEK

Yürütülecek koyun ve keçi vebası hastalığı aşılama kampanyalarında, uygulama ücreti hariç hiçbir ücret talep edilmeyeceğini ifade edildiği açıklamada, kampanyanın Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, 7 adet Veteriner hekim ve 10 adet Veteriner Sağlık Teknisyeni ile yürütüleceği belirtildi.

Açıklamada, ``Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün `2011 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlılarıyla Mücadele Programı` gereği Kırıkkale il genelinde 80 bin küçükbaş hayvana, 5 Eylül 2011 ? 3 Kasım 2011 tarihleri arasında koyun keçi vebası aşılaması yapılacak. Ayrıca 3 Kasım 2011 ? 30 Aralık 2011 tarihleri arasında ilimiz genelindeki 35 bin adet büyükbaş hayvana da Şap Aşılaması uygulanacak`` ifadelerine yer verildi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ