Asılsız çağrılara çözüm bulundu

Asılsız çağrılara çözüm bulundu

Kırıkkale`de, 112 Acil Çağrı Merkezi sayesinde arayan kişilerin adreslerinin bilgisayar ekranından görüldüğü bildirildi. Sistemin, 112 Acil Servis hattını gereksiz yere arayarak meşgul edenlerin tespit edilmesinden dolayı rahatsız edici aramaların azaldı

ÇAĞRI MERKEZİ TARAFINDAN YÖNETİLECEK
Kırıkkale Valiliği tarafından hayata geçirilen 112 Acil Çağrı Merkezi sistemi sayesinde arayanların adres bilgileri bilgisayar ekranına yansıyor ve böylelikle adres sormaya gerek kalmadan, ekipler olay yerine intikal ettirilmiş oluyor. Kırıkkale`de önceki aylarda 110 İtfaiye çağrılarıyla hizmete giren "112 Acil Çağrı Merkezi" 112 Acil Servis çağrılarını da bünyesine alarak hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar, bundan böyle yalnızca 112`yi aramak suretiyle ilk önce itfaiye ve sağlık hizmetlerinden, daha sonraki tarihlerde ise emniyet ve jandarmanın da bu merkeze dahil edilmesiyle birlikte tüm acil çağrılar 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından yönetiliyor. 112 merkezi yetkililerinden yapılan açıklamada, gelen acil çağrıların ilk olarak çağrı karşılama operatörleri tarafından karşılanacağını ve çağrının özelliğine göre merkezdeki birimler olan sağlık, emniyet, itfaiye ve jandarma birimlerinden ilgili olanlarına aktarım yapıldığını söyledi. Asılsız çağrılarla ilgili olarak para ve hapis cezaları gibi çeşitli cezai müeyyidelerin de uygulanacağını ifade eden yetkililer, şöyle konuştu:

ASILSIZ ÇAĞRI YAPAN YANACAK
“Hizmete giren bu merkez tarafından gelen asılsız çağrılar, çağrıyı ilk karşılayan operatörler tarafından değerlendirilerek diğer birimlere ulaşmadan engellenmiş oluyor. Merkezimiz, 110 çağrılarını almaya başlamıştı. 112 çağrıları da merkeze düşüyor. Diğer 155 ve 156 çağrıları ise daha sonraki bir tarihte merkezimiz tarafından karşılanmaya başlanacak”

LOKASYON BİLGİSİ AÇIĞA ÇIKACAK
112 Acil Çağrı Merkezi sistem yöneticisi Vedat Öztürk de, cep telefonlarından çağrı merkezinin aranması durumunda kişinin aradığı yerin lokasyon bilgisi sistem üzerinden belli olacağını ve kişinin adresinin sistem üzerinden görüldüğünü söyledi. Sistem yöneticisi Öztürk, şunları söyledi:"Yer tarifi yapamayan ama merkezimize çağrı yapan kişinin mahallesi, sokağı gibi bilgileri içeren adresi sistemimize düşmektedir. Merkezin tamamen hizmete girmesi durumunda vatandaşların sadece 112`yi araması durumunda itfaiye, sağlık, emniyet ve jandarmaya da aynı anda ulaşmış olacak. Bu sayede zaman da kazanılmış oluyor" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ