Asıl sorun bu!

Asıl sorun bu!

PSİKOSOSYAL DESTEK HATTI...

Asıl sorun bu!

Kırıkkale'de, Koronavirüsle mücadelede kapsamında, sağlık çalışanları ve sosyal izolasyon sebebiyle evlerinde kalan vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için “Psikososyal Destek Hattı” kuruldu.

Kırıkkale Valiliği koordinesinde, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimi çalışanlarından oluşan ekip, geleceğe yönelik umutsuzluk, sevdiklerine hastalık bulaştırmaya dair yoğun kaygı, eski alışkanlıklara duyulan özlem, yalnızca olumsuz düşüncelere odaklanma gibi sıkıntıları yaşayan vatandaşlara psikolojik ve sosyal destek hizmeti sunuyor.

Psikolojik Danışma Hattı (Tel: 0318 256 37 02) üzerinden bu hizmeti sunduklarını kaydeden Çocuk Gelişimci Başak Çelik, “Kurmuş olduğumuz Koronavirüs Psikososyal Destek Hattı sayesinde halkın evde kaldığı sürede kaygıları ve korkuları artan, psikolojik sorunlar yaşayan halkımıza destek oluyoruz.

Çünkü zorlu bir süreçten geçiyoruz ve bir salgın hastalıkla baş etmeye çalışıyoruz. Tüm psikolojik sorunlarıyla ilgili olarak 0318 256 37 02 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşan vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Yine aynı şekilde çocuklarıyla alakalı olarak da, 'Bu süreci nasıl anlatacağımız bilmiyorum, çocuğum çok kaygılı ne yapacağım bilmiyorum' ya da 'Çocuğumla nasıl vakit geçireceğim' gibi soruları da cevaplıyoruz” dedi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!