Aşı kampanyası Keskin'de başlatıldı

Aşı kampanyası Keskin

KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARIN BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Aşı kampanyası Keskin'de başlatıldı

‘Koyun, Keçi Veba Aşılama Kampanyası' Keskin İlçesi'nde bir yetiştiriciye ait küçükbaş hayvanların aşılanması ile başlatıldı.

AŞI VE KÜPELEME YAPILDI

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 27 Nisan-12 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve küçükbaş hayvanlara uygulanacak PPR aşısı ile küpeleme kampanyası başlatıldı. Kampanya yetkililerin katılımı ile Keskin İlçesi Bozkurt Mahallesi'nde yetiştiricilik yapan Cihan Kuzucu'ya ait küçükbaş hayvanların aşılanması ile başlatıldı.

BİRÇOK ULUSAL PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

Kampanya hakkında bilgiler veren İl Müdürü Kırbaş, Hayvan sağlığının temini ve gıda güvenilirliğinin sürdürülebilmesi için Bakanlığımızca hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi, eradikasyonunun sağlanması amacıyla hem ulusal hem de uluslararası projeler yürütülmektedir. Bu çerçevede Türkiye'de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi, Türkiye'de Kuduz Hastalığının Kontrolü Projesi, Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi gibi uluslararası ve hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadelenin desteklenmesi projesi gibi ulusal birçok proje yürütülmektedir” bilgilerini paylaştı.

BÜYÜK ÖLÇÜDE BAŞARI ELDE EDİLDİ

Aşılama verilerini de paylaşan Kırbaş şunları kaydetti: 2015 yılı ilkbahar dönemi içerisinde Şap Aşılaması programa alınan 52 bin 290 adet büyükbaş hayvanın 46 bin 390 adedi aşılanarak yüzde 88'i program başarısı elde edilmiştir. Kuduz Aşılama programı dâhilinde 4 bin adet kedi-kopek programa alınmış 3 bin 485 adet kedi köpek aşılanmış ve yüzde 85 başarı elde edilmiştir. 2015 yılı içerisinde PPR. Aşılama (koyun-keçi Vebası) programa alınan 58 bin 500 adet küçükbaş havanın en az yüzde 85'inin aşılanması hedeflenmektedir.”

AŞI YAPTIRMAYANA CEZA

Bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılmasının önlenmesi, kontrol altına alınabilmesi ve hastalıklarla mücadele etkinliğini artırabilmesi için hayvan hareketlerinin de kontrol edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle de hayvanların ve işletmelerin kayıt altına alınması gerekiyor. Bu nedenle Kırıkkale ve ilçelerindeki küçükbaş hayvanların aşıları ile küpeleme çalışmamız sürmektedir. Aşı yaptırmayanlar hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 36.maddesinin birinci fıkrası (a) bendine göre 7 bin 323 TL, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri gereği idari para cezası verilecektir.”



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!