Aşı, hastalıkların önlenmesinde önemli

Aşı, hastalıkların önlenmesinde önemli

İNSAN SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİK

Aşı, hastalıkların önlenmesinde önemli

Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, ?Aşı Haftası´ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Özkan, ?Aşılar ilimizdeki tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde bulunan Aile Hekimleri tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır? dedi.

İNSAN SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİK

?Aşı Haftası´ nedeniyle Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan açıklamalarda bulundu. Özkan, ?24-30 Nisan 2017 tarihleri arasında ilimizde ve Türkiye genelinde Aşı Haftası düzenlenmektedir. Her çocuğun hayata sağlıklı bir başlangıç yapmayı hak ettiği kabul edilerek bağışıklamanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve hayatın her aşamasında aşılamanın önemi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için bağışıklama çalışmalarının güçlendirilmesi ve her yaştan insanın korunmasının sağlanması hedeflenmektedir? dedi.

BU KONUDA FARKINDALIK OLUŞTURULMALI

Özkan, ?Aşılar ilimizdeki tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde bulunan Aile Hekimleri tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. 5 yaş altındaki tüm eksik aşılı çocuklarımızı en yakın Aile Sağlığı Merkezlerine götürerek aşılarını yaptıralım. İlimizde bulunan düzensiz göçmenlerin 5 yaş altı nüfusunun aşıları kayıt altına alınmaktadır. Göçmenlere yönelik aşısız, eksik aşılı çocukların aşıları, gebe tetanosu ve risk grubu aşıları Aile Sağlığı Merkezlerinde tamamlanmaktadır. Göçmenlere yönelik okul çağındaki çocukların da (1. ve 8. Sınıf) aşılama çalışmalarının yapılmaktadır.?



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!