Aşı, bağışıklık sistemini güçlendirir

Aşı, bağışıklık sistemini güçlendirir

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIKTIR

Aşı, bağışıklık sistemini güçlendirir

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ?Dünya Aşı Haftası´ kapsamında Podium AVM ve MKE Silah Fabrikası içerisinde stant kuruldu. Sağlık personelleri, aşının önemine dikkat çekmek amacıyla çeşitli bilgilendirme broşürleri dağıttı.

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIKTIR

?Dünya Aşı Haftası´ kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Podium AVM ve MKE Silah Fabrikası içerisinde çeşitli stantlar kuruldu. Bilgilendirme stantlarında sağlık personelleri aşının önemini belirten broşürleri vatandaşlara takdim etti. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım. Unutmayalım her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşıdır? dedi.

HER ZAMAN ÖNEM TAŞIYOR

Güngüneş, ?Bilindiği gibi Ülkemizde 1985 yılından bu yana yürütülen Genişletilmiş Bağışıklama Programı (GBP) kapsamında yapılan çalışmalarla aşı ile önlenebilir hastalıkların morbidite ve mortalite hızlarında belirgin düşüşler olmuştur. Ulaşılan GBP hedeflerimizin sürdürülmesi için aşılama hizmetlerinde toplumun aşılama konusunda farkındalığının arttırılması çalışmalarına devam edilmesi her zaman önem taşımaktadır.

 FARKINDALIK OLUŞTURULMALI

?Her çocuğun hayata sağlıklı bir başlangıç yapmayı hak ettiği kabul edilerek bağışıklamanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak ve hayatın her aşamasında aşılamanın önemi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için bağışıklama çalışmalarının güçlendirilmesi ve her yaştan insanın korunmasının sağlanması hedeflenmelidir.?

HALKIMIZ BİLGİLENDİRİLDİ

?Bu kapsamda, bu yıl da 24-30 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya Aşı Haftasında yapılacak etkinlikler ile bağışıklama konusunda sağlık personelinin duyarlılığı ve toplumun farkındalığı arttırılmalıdır. Bu nedenle İlimiz Podium Alış Veriş Merkezinde, MKE Silah Fabrikasında stant kurulmuş ve halkımıza aşının önemi anlatılarak broşür, kitapçık, aşı kartı dağıtılmıştır.?



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!