ASELSAN ölümleriyle ilgili raporlar yeniden incelenmeli

ASELSAN ölümleriyle ilgili raporlar yeniden incelenmeli

ASELSAN`da görevli mühendislerin zamansız ve endişe verici ölümlerinin arkasındaki nedenlerin ve gerçeklerin tespit edilerek kamuoyunda oluşan şüphelerin giderilmesi amacıyla verilmiş olan Meclis araştırması açılması önergesiyle ilgili Kırıkkale Milletvek

ASELSAN DÜNYA İLE REKABET EDİYOR

Can şöyle konuştu “ASELSAN’da son zamanlarda, çalışan mühendislerin kamuoyuna yansıdığı üzere şüpheli ölümleri intihar-kaza ikileminde ölüm nedenlerinin açıklanması bilgi eksikliğinden mi yoksa gerçekten bir sır perdesi olduğu için midir ki kamuoyunda bu ölümlere şüpheli bakılmıştır. ASELSAN’ın son zamanlarda dünya silah ve savunma sanayisiyle rekabet edecek seviyeye getiren ve savunma sektöründe dışa bağımlılıktan kurtaran, çok sayıda ülkeye ihraç ürünleri satacak düzeye getiren başarılı mühendislerin ölümleri kamuoyunda bilgi kirliliği ya da sağlıklı, doyurucu açıklamalar yapılmadığı için acaba sorularını, şüpheleri, vehimleri artırmıştır”

ÖLÜMLER NORMAL DE OLABİLİR

“Netice olarak, ölümler normal de olabilir, şüpheli ölümler de olabilir ama asıl olan, burada bir bilgi kirliliği olduğu aşikârdır. Gerek ölenlerin yakınları gerekse kamuoyuyla bu bilgiler yeterince paylaşılmadığı kanaatindeyim. Bir milletvekili olarak, bir şahıs olarak ben bu konuyu araştırmadan evvel ben de bu şüpheler vardır diye düşünüyorum. Özellikle ASELSAN’ın son zamanlarda dünya silah sanayisiyle, savunma sanayisiyle rekabet edecek seviyeye gelmesinde başarılı mühendislerin ölümlerine kaza-intihar ikileminde yeterince açıklığa kavuşturulmamış olması bu vehimleri artırmaktadır. Netice olarak, adli tahkikat devam etmektedir. Eğer burada bir sır perdesi varsa bu aralanmalıdır. Netice itibarıyla, tutanaklar, adli tıp raporları, ifade beyanları, bütün bunlar yeniden tetkik edilmelidir.”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ