Aşçılık Kursuna Genç Kızlardan Yoğun İlgi

Aşçılık Kursuna Genç Kızlardan Yoğun İlgi

HEM BİLGİ, HEM İŞ SAHİBİ OLACAKLAR

Aşçılık Kursuna Genç Kızlardan Yoğun İlgi

İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan Aşçı Çırağı Kursuna genç kızlar yoğun ilgi gösteriyor. Hem evlerinde farklı yemekler yapmak hem de profesyonel anlamda aşçı olmak istediklerini ifade eden genç kızlar, İŞKUR´un da bu eğitime dâhil olmasıyla birlikte karşılarına çıkacak iş fırsatlarını değerlendirme imkânı elde edebileceklerini belirten kursiyerler, derslerine aksatmadan devam etme sözü verdiler.

GÜNLÜK 20 TL HARCIRAH ALACAKLAR

Kurs öğretmeni Mustafa Karaduman ilk derste yaptığı konuşmada, "Halk Eğitim Merkezi Aile ve Tüketici Hizmetleri Atölyesinde başlayan kursumuzda temel aşçılık kuralları, hijyen ve sanitasyon besin öğeleri gibi branşlarda eğitimler verilecek. 20 kişiden oluşan kursiyerlerimize İŞKUR tarafından günlük 20 TL harcırah ödenecek. Amacımız, kursa katılanları aşçı çırağı olarak meslek sahibi olmalarını sağlamaktır" dedi.

HEM BİLGİ, HEM İŞ SAHİBİ OLACAKLAR

Kurs süresince tüm yemek çeşitleri, tatlı ve pasta yapım tekniklerini öğrenmenin yanı sıra meslek sahibi olabilmenin heyecanını yaşadıklarını belirten kursiyerler, amaçlarının hem aile bütçesine katkı sağlamak, hem de yakınlarına en iyi yemekleri sunmak olduğunu söylediler.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti