ARTIK ONLARDA TC VATANDAŞI

ARTIK ONLARDA TC VATANDAŞI

Kırıkkale?de yaşayan Haymatloslara TC. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanları verilmeye başlandı.

Haymatlos olarak yaşamlarını sürdüren ve T.C kimliklerinin olmaması nedeniyle sosyal birçok sorunla karşılaşılması nedeniyle Kırıkkale Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce ??Haymatlosların Kayıt Altına Alınması Projesi?? kapsamında Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ve Muhtarlıkların yardımıyla Kırıkkale?de yaşadıkları belirlenen haymatloslara törenle kimlikleri verilmeye başlandı.
 
Haymatlosların kimliklerinin verilmeye başlaması dolayısıyla Kırıkkale Öğretmen evinde tören düzenlendi. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünden gelen personel, Kırıkkale Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğünün personelinin görevlendirildiği ve kimlik sorgulama işlemlerin başladığı törende, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini alan ve evlenecek genç kızlara da gelinlik sözü verdi.
 
Yaklaşık 200 haymatlos için düzenlenen törende konuşan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, haymatloslardan övgü ile bahsederek, ??Aldığınız kimliklerle, T.C vatandaşı olduğunuzu resmen tescil etmiş olacak ve yolda sizi çeviren polis`e kimliğinizi gururla göstererek `kardeşim ben Kırıkkale`de yaşıyorum Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım` diyebileceksiniz?? dedi.
 
Vali Güner, Haymatlos olarak tanımlanan bu insanların da bizim insanımız olduğunun bir gerçek olduğunu bu nedenle her haktan bu insanların da yararlanması gerektiğini söyledi. Burada yapılan bu işlemin biraz gecikmiş bir işlem olduğunu bildiren Güner,  ??Herkesin değişik bir isimle adlandırdığı bu insanlar bizim içimizde yaşayan kimseye zararı olmayan ve bizimle aynı şartlarda yaşamaları gerekirken birçok şeyden mahrum olan insanlarımız oldukları bir gerçek. Burada biz, hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalar ve yasalara paralel olarak, şimdiye kadar bu konu ile ilgili çalışmalar yapıldı ama bu çalışmaları daha büyük çerçeveye oturtalım ve bu vesile ile hem Kırıkkale kamuoyuna, hem Orta Anadolu kamuoyuna, hem de Türkiye kamuoyuna devletin vatandaşların hizmetkârı olduğunu, devletin herkesimden vatandaşların hizmetkarı olduğunu vatandaşlarımıza gösterelim arzu ettik. Bu gün kendilerine vereceğimiz nüfus cüzdanları ile devletin vatandaşlara sağlamış olduğu imkanlardan yararlanabilecekler. Bu kimliklerle bizim vatandaşımız olduklarını resmen tescil etmiş olacağız. Bundan böyle sizi yolda sizi çeviren polis`e kimliğinizi gururla göstererek `kardeşim ben Kırıkkale`de yaşıyorum Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım` diyeceksiniz?? diye konuştu.
 
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Berrin Özmutlu ise Cumhuriyet Başsavcılığı Emniyet, Belediye, Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Kırıkkale?de yaşayan Haymatlosların belirlendiğini yaklaşık 200 haymatlosun kayıt altına alınacağını söyledi. İlgili bilgilerinin nüfus kütüğüne yazımlarının yapılmasından sonra kayıt altına alınacaklarını ve T.C kimliklerinin verileceğini söyledi. Muhtarlar aracılığı ile kendilerine gelen ve T.C kimliği olmayanların gerekli işlemlerden sonra kimliğine kavuşacağını bildirdi.
 
Öğretmen evindeki törenden sonra doğduğundan bu yana kendini tanıtıcı bir kimliği olmadığını söyleyen 50 yaşındaki Mehmet Vatansever, ??Bir suçtan dolayı 10 yıl cezaevinde yattım, burada kimse kimlik sormadı, cezaevinden çıktıktan sonra hastaneye gittim kimliğim olmadığı için muayene olamadım, sokakta gezerken kimliksiz olduğumuz için sürekli tedirgin oluyorduk, çocuklarımızı okula gönderemiyorduk şimdi ise nüfus kağıdımıza kavuştuk?? dedi.
 
Küçük çocuklar ise okula gitmek istediklerini ve kimlikleri olmadığından okula gidemediklerini belirterek kendilerine kimlik verenlere teşekkür ettiklerini söylediler.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ