Artık çamurda futbol oynanmayacak

Artık çamurda futbol oynanmayacak

MKE Kırıkkalespor Başkanı Metin Karakuş Fikret Karabudak stadının hafta sonu oynanacak Kırşehir maçına hazır olacağını açıkladı. Karakuş yaptığı açıklamada stadın tüm Kırıkkale halkına açık olduğunu ve artık çamurda futbol oynanmayacağını ifade etti.

KULÜPLER RAHATLADI

Karakuş Kırşehirspor maçını Fikret Karabudak’ta oynayacaklarını belirterek “Yaklaşık 2 ay önce başladığımız Kırıkkalespor Fikret Karabudak Stadı yapım aşamasında son noktaya geldi. Gelinen son nokta itibariyle de Allah’ın izniyle Kırşehir maçına yetiştirmeye çalışıyoruz. Önce açılış sonra maç yapmayı düşünüyorduk ama Kırşehirspor maçından sonra stadımızın açılışını yapacağız. Şuanda Fikret Karabudak Stadının drenaj, saha işleri bitti. Çevre düzenlemesine başladık. Tel örgülerin çekilmesi, kenar yürüyüş yollarının yapılması ve bundan sonrada takımın spora hazır olması. Şuanda bu stat da 5 tane futbol takımı antrenman yapma imkanı buldu. Kırıkkale’ye ve Kırıkkale halkına yaklaşık bizim bu stattan kulüplerle birlikte 600- 700 kişi yararlanıyor. Kulüpler rahatladı. Genel anlamda da Kırıkkale’ye faydalı olacağına inanıyorum’’ diye konuştu.

 

TARAFTAR BÜYÜK DESTEK VERİYOR

Karakuş “Şimdi geldiğimiz bu noktada MKE kurumunun destekleri bu sahanın yapımında en büyük gayreti gösteren TFF tesislerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ergün Tekin’e büyük gayretleri oldu. Onun gayretiyle sahamız çalışır işler haline geldi. Bu arada üzülerek söylüyorum. Saha’nın başlayıp bittiği güne kadar Kırıkkale’nin siyasetçileri, Milletvekillerini özellikle Milletvekillerini Kırıkkale stadının yapıldığından bile haberdar değiller. Kırıkkale’de ki spor camiası adına çok üzülüyorum. Kırıkkalespor 1967’de kurulmuş. Yaklaşık aktif 20 Bin, pasif internet üzerinde de 100 Binin üzerinde taraftarı olan Türkiye’nin iller arasında ki nüfusuna göre en büyük sivil toplum örgütü. Maalesef şimdiye kadar bir varlık gösterememiş varlık gösteremediği sürece de Milletvekillerimizin işlerine yaramış. Onlarda Kırıkkale’de sahamı yapılıyor. Kırıkkalespor ne yapıyor. Aramak lüksünde bil bulunmadılar. Birçok Belediye Başkanı bizlerle görüştüler. Fikirlerini beyan ettiler ’’ dedi.

 

MALİYETİ 1 MİLYON 300 BİN LİRA

Stadın maliyeti konusunda bilgiler veren Karakuş “Şuanda stadımız tamamladığı zaman maliyeti 1 Milyon 300 Bin Lira olacak. Şeref tribününün yenilenmesi, binaların yenilenmesi, seyirci koltuklarının yenilenmesi var. İnşallah bundan sonra Milletvekillerimiz derdimize çare olurlar. Çünkü Buralar babamızın malı değil bizler gidecek yerlerimize gençler gelecek. Maalesef 12-13 yıldır yok olan bir stat yeniden yapıp gençlere bırakırsak ne mutlu bize. Halkımız bu işten yararlanacak. Yürüyüş yollarımız artacak. Sabahları ve akşamları aileleriyle birlikte halı sahaya yürüyüşe geliyorlar. Yalnızca sporcular değil Kırıkkale’de yaşayan insanlarda spor yapma imkanı bulacaklar. Kırıkkale bizim diğer illere gittiğimizde birçok şey görüyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

DESTEK GÖREMEDİK

Kırıkkalespor’un bir eğitim yuvası olduğunu söyleyen Karakuş “Her şehir futbol takımına büyük destek veriyor. Ama biz bugüne kadar bir destek göremedik. Yaptığımız her işi gönül dostlarımızla beraber yapıyoruz. Şehrimizin esnafından bir destek göremedik. Şehrimizin sivil toplum örgütlerinden bir destek göremedik. Maalesef duyarsız bir şehirde yaşıyoruz. Ama ilahi adalet herkes için tecelli edecek. Oraya oturtturan Allah oran indirmesini de bilir. Biz geldik gideceğiz. Amacımız gençlere daha güzel imkanlar bırakmak. Burası bir eğitim yuvası Kolej, kötülüklerden uzak burada her türlü eğitimlerini alıp derslerinde de gerekli başarıları bulabiliyorlar. Bizim alt yapımızın sayısını 500 veya 750’ye çıkarmak istiyoruz ama ekonomik imkanlar buna el vermiyor. Burası bir okul burada hem ruhen hem bedenen gelişiyorlar. İnşallah sesimizi duyarlar. Spor bu başarıda hep birlikte gelir. Başarı geldikçe şehir gülüyor. Biz gülüyoruz’’ dedi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ