Artık bu tercih ediliyor

Artık bu tercih ediliyor

Hükümet tarafından son yıllarda sigaraya yapılan zamlar, sigara tiryakilerini tütüne yöneltiyor. Kırıkkale?deki tütün satıcıları satışların yüzde 50 arttığını söyledi.

İŞLERİMİZ %50 ARTTI

Kırıkkale?de Modern Çarşı?daki tütün satıcıları zamlarla birlikte tütün satışlarının en az yüzde 50 arttığını söylediler. Tütün satıcıları, tütün ile birlikte, sigara kâğıdı, sigara sarma makinesi ve pipo satışlarının da arttığını belirttiler. Tütün satıcısı Gülay Soğukpınar, zamla birlikte tütün satışlarının en az 2 katına çıktığını söyledi. Daha önce durgun geçen tütün satışının bugünlerde hareketlendiğini bildiren Soğukpınar, tütün ile birlikte sigara sarma makinesi, sigara kâğıdı ve pipo satışlarının da aynı oranda arttığını kaydetti.

ELEKTRONİK SİGARAYA İLGİ

Bu arada sigarayı bırakmada etkili olduğu bildirilen ?elektronik sigara? satışında da artış olduğunu ifade eden Gülay Soğukpınar, daha önce günde ortalama 1-2 kilo tütün satarken, sigaraya yapılan zamla birlikte satışlarının 2-4 kiloya çıktığını belirterek, ?Daha önce belli müşterilerimiz bizden alışveriş yaparken, şu sıralarda değişik kişiler tütün almaya başladı. Tütünü tercih edenlerin sayesinde, sigara sarma makinesi, sigara kâğıdı ve pipo satışları da arttı. Daha ekonomik olduğu için insanlar tütünü tercih ediyorlar?? şeklinde konuştu.

NORMAL SİGARALAR CEP YAKIYOR

Tütünün çeşidine göre fiyatlarının 10 TL ile 80 TL arasında değiştiğini belirten tütün satıcıları 1 kilo tütünden 50 paket sigara çıktığını bunun için sigara tiryakilerinin tütünü tercih ettiklerini de belirttiler. Açık tütün alan vatandaşlar ise bir evde 4 kişi tiryaki ise 800 TL ile piyasadaki sigaradan almanın mümkün olmayacağını belirttiler.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü