Artık her yerde gözümüz olacak!

Artık her yerde gözümüz olacak!

YENİ ÇALIŞMAYLA KIRIKKALE´DEKİ MOBESE KAMERA SAYISI 240´A ÇIKACAK

YENİ ÇALIŞMAYLA KIRIKKALE´DEKİ MOBESE KAMERA SAYISI 240´A ÇIKACAK

Artık her yerde gözümüz olacak!

Kırıkkale´de MOBESE kameraları ve plaka tanıma sistemlerinin sayısı artırılıyor. Mevcut 102 olan MOBESE sayısı 240´a 11 adet olan plaka tanıma sistemi ise 23´e çıkarılacak. Bu sayede kamaraların gördüğü cadde ve sokaklar daha güvenli olacak.

KIRIKKALE KRİTİK BİR NOKTADA

MOBESE sisteminin temel atma törenine katılan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Kırıkkale´miz 43 ilin kesiştiği bir nokta da. Dolayısıyla Kırıkkale´nin ve civar illerin güvenliği bakımından önemli kritik bir noktadayız. Bu çerçeve de hem il merkezinde hem de yol üzerinde MOBESE kameraları var. Yine Samsun yolu üzerinde ağırlıklı olarak plaka tanıma özelliği olan kameralar var. Buradan bazı rakamları paylaşmak istiyorum. Hali hazırda Kırıkkale il merkezi ve ilçelerde 102 tane MOBESE kamerası var. Bu rakam yapılacak çalışmalar sonrasında 240´a çıkacak. Çalışmalar başladı. İç İşleri Bakanlığı bütçesinden yapılacak ikinci bir etap var. Jandarma ve emniyete ait olmak üzere 102 olan mevcut kamera sayısı 240´a çıkacak? dedi.

ARANAN 340 KİŞİ YAKALANDI

Aranan 340 şahsın yakalandığını belirterek kontrol noktaları ve MOBESE sisteminin önemine dikkat çeken Vali Haktankaçmaz, ?Hali hazırda 7´si emniyete 4´ü jandarmaya ait olan plaka tanıma sistemi sayısı da 23´e çıkacak. Ciddi bir artış söz konusu. Bu çerçevede plaka tanıma sistemi üzerinden sinyal verilen araçlar kontrol ediliyor. Normal şartlar da günlük 50 bin araç sistem üzerinden sorgulanıyor. Yine bu çerçeve de biliyorsunuz yol kontrol noktaları da var. Orada da bu yılın başından olmak üzere bugüne kadar 170 bin araç ve 440 bin şahıs sorgulandı. Her birine birer dakika ayrıldığını düşünürsek çok ciddi bir zaman söz konusu. Emniyet ve jandarmamız giriş ve çıkışlarda çok faal bir hizmet yürütüyorlar. Bu çalışmalar neticesinde uyuşturucu ve silah gibi detayların yanı sıra aranan 340 şahıs yakalandı. İnşallah bu kamera ve plaka tanıma sistemi faaliyete geçtiği zaman hem Kırıkkale´miz çok daha güvenli bir il haline gelecek. Ayrıca Kırıkkale güzergahında olan Ankara, Kayseri, Konya ve Samsun gibi iller de alacağımız önlemler sayesinde daha rahat edecekler. Kırıkkale genelinde ilçelerde de olmak üzere bu çalışmalar eş zamanlı olarak başladı? ifadelerinde bulundu.

TÜM GÜVENLİK SİSTEMLERİ GÜÇLENECEK

İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ise kent merkezinde güvenlik yönetim sistemlerinin güçleneceğini belirterek şu bilgileri aktardı: ?Kırıkkale´de 52 noktada 102 MOBESE kamerası ve 3 noktada 12 plaka tanıma sistemi kamerası ile yürütülen güvenlik hizmetlerinin kapsamı genişletiliyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) kapsamında kurulumu planlanan 53 noktada 118 MOBESE, 6 nokta da ise 33 plaka tanıma sistemi (PTS) kamerasının kurulum çalışmalarına başlandı. Mevcut 24 MOBESE kamera noktalarında bulunan 32 adet kamera modernize edilecek ve ayrıca mevcut 16 MOBESE noktasında bulunan direklere 20 adet kamera eklenecek. İl Merkezinde Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) 66 noktada toplam 147 PTS ve MOBESE kamerası ile hizmet verecek. İlçelerde ise 55 noktada 158 PTS ve MOBESE kamerasıyla hizmet verilecek. Projelerin tamamlanmasıyla birlikte il genelinde 121 noktada 305 PTS ve MOBESE kamerasıyla hizmet verilecek.?

HABER MERKEZİ



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu