Artık ?anneler? kanser korkusundan uzak olacak

Artık ?anneler? kanser korkusundan uzak olacak

MAHALLİ GAZETELERİN BAŞLATTIĞI KAMPANYADAN ELDE EDİLEN GELİRLE ALINAN MOBİL KANSER TARAMA ARACI HİZMETE GİRDİ

MAHALLİ GAZETELERİN BAŞLATTIĞI KAMPANYADAN ELDE EDİLEN GELİRLE ALINAN MOBİL KANSER TARAMA ARACI HİZMETE GİRDİ

Artık ?anneler? kanser korkusundan uzak olacak

Kırıkkale´de yayın yapan yerel gazete sahiplerinin bir araya gelerek  ´Anneler Ölmesin´ sloganı ile başlattıkları kampanyadan elde edilen gelirle alınan Mobil Kanser Tarama Aracı düzenlenen törenle hizmete girdi.

GAZETELER BİR ARAYA GELDİ  

Kırıkkale´de Basın Platformu adı altında toplanan Pusula, İl, Manşet, Bayrak, Ayrıntı, Haber 71, Sözcü ve Gerçek gazeteleri, ?Anneler kanserden ölmesin? sloganı ile başlattıkları kampanyadan elde ettikleri gelir ile Mobil Kanser Tarama aracı almışlardı. Kampanya sonunda alınan araç, törenle Kırıkkale Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü´ne teslim edildi. Basın kuruluşlarının başlattığı kampanya sonucunda 148 bin liraya alınarak teslim edilen aracın içi Sağlık Bakanlığı tarafından cihazlarla donatılarak hizmette başlatıldı.

BU BİR BAŞLANGIÇ OLDU  

´Mamografi Gezici Kanser Tarama Aracı´ ilk olarak Yahşihan İlçesi Kılıçlar köyünde faaliyetine başladı. Burada bir tören düzenlendi. Kırıkkale Basın Platformu üyeleri yeni kampanyalarla halka hizmet etmeye devam edecekleri sözünü verdi. Kırıkkale´nin yerel gazetecileri olarak sadece işlerinin haber yapmaktan ibaret olmadığını belirten Kırıkkale Basın Platformu sözcüsü ve Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Altundağ, "Şehrin sosyal ve kültürel etkinliklerinde de yer almamız gerektiğine inandık. Bu sadece bir başlangıç ve devamı gelecek. Bize araç alım kampanyası ile ilgili teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. Biraz geç de olsa başlattığımız kampanyayı alnımızın akıyla tamamlamış bulunuyoruz? dedi.

TERTİP KOMİTESİ OLUŞTURULDU

Törende, kampanyadan elde edilen gelirin bir kısmıyla da 4 adet akülü sandalye alınarak, ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini açıklayan Altundağ, ayrıca şunları söyledi: "Gazeteciler olarak, bir kişinin bile çağın illeti kanser hastalığının erken teşhisine vesile olabilirsek kendimizi mutlu hissedeceğiz. Burada özellikle Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak´a kampanyaya en büyük destek vererek, bu aracı almamıza vesile olduğu için tertip komitesi adına şükranlarımı sunuyorum. Yine ´Benim ikinci memleketin Kırıkkale´ diyerek kampanyamıza ciddi anlamda destek veren işadamı ve siyasetçi Barış Aydın´a buradan teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu aracın alınmasında katkı yapan diğer tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca kalan parayla ihtiyaç sahiplerine akülü araba alarak mutluluğumuza mutluluk kattık."

HEP BİRLİKTE DEĞERLENDİRDİK

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Bu kampanyayı başlangıcında arkadaşlarımız ile birlikte değerlendirdik. Basın mensuplarımız büyük bir duyarlılıkla bu kampanyayı başlattılar. Halkımız da sağ olsunlar büyük destek verdiler. Kanserin önemini herkes biliyor. Hiçbirimizin evinde kanser hastası vefat etmiş olmasın. Hemen hemen her evde bir kanser hastası vardır. Bunun önemi ise erken teşhistir. Çoğu zaman bayanlarımız köylerden, kentlerden gelmiyorlar. İhmal ediyorlar. Mamografi cihazı ilimize çevremize büyük katkısı olacaktır." şeklinde konuştu.

BASININ BÜYÜK EMEĞİ OLDU

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da "Basın mensuplarımız bu konuda ciddi emekler vererek bir araya geldiler. Hayırlı bir iş için birlikteliklerini gösterdiler. Bu konuya da duyarsız kalmadılar. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bir can kurtarmaktan daha hayırlı ne olabilir ki? Erken teşhis ile hastalıkların önüne geçmesi planlanıyor. Sadece Kırıkkale´de değil Allah izin verirse etrafımızdaki vilayetleri de gezecek. Pek çok insanımızın hastalığına deva olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." sözlerine yer verdi.

KANSERDE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ  

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş,  ise şunları konuştu: ?Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir.  Toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ile zorluklara yol açmaktadır. Kanserde erken tanı programlarının amacı, toplumun bilgisini ve erken tanı olanakları hakkındaki farkındalığı arttırmaktır. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu amaç doğrultusunda bütün gayretlerimizle çalışmaya devam etmekteyiz. Bu gayretlerimizi bir adım daha ileriye taşıyabilmek, yapılan bu taramaları daha da yaygınlaştırarak.  İnsanların ayağına kadar gidebilmek, il genelinde tüm ilçe, belde, köy ve mahallelere ulaşabilmek ve kanserden korunma bilincini daha iyi şekilde aşılayabilmek için mobil kanser tarama aracını Valimiz Ali Kolat in himayesinde, Gazeteciler Birliği Platformunun katkılarıyla ?Çocuklar annesiz kalmasın´ kampanyasıyla ve de hayırseverlerin katkılarıyla vatandaşımıza hizmete sunmaktan gurur duyuyoruz.

ERKEN TEŞHİS CİHAZLARI ALINDI

Mobil kanser tarama aracı içerisine müdürlüğümüzce temin edilen Mobil Mamografi Cihazıyla meme kanseri, GGK testi ile kolon kanseri ve HPV-DNA testi ile rahim ağzı kanseri taramaları yapılarak yerinde hizmet sağlayacak. Kanser şüphesi olan kişileri maddi ve manevi olarak büyük bir külfetten kurtaracaktır. ? Sağlık Başkanlığı Kanser Araştırma Daire Başkanı Murat Güntekin´de Bakanlığın yaptığı çalışmaları anlattı. Türkiye genelinde bu araçtan 24 tane olduğunu açıkladı. Programın sonunda kampanyayı başlatanlara teşekkür belgesi verildi. Gazetemiz sahibi Mehmet Altundağ´ın belgesini Vali Ali Kolat verdi.



1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!