Arsayı tahsis edin, fakülte kuralım

Arsayı tahsis edin, fakülte kuralım

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hakan Kocamış, üniversitelerinde projeler üreterek, önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Üniversite, şehir ve sanayiyi iç içe geçirmek için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Kocamış, arsa bulunması halinde kent

PROJELER DESTEKLENECEK

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hakan Kocamış, kentte bulunan basın mensupları ile bir araya gelerek, üniversiteyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yeni eğitim ve öğretim yılına az bir zaman kala, kayıtların hala devam ettiğini belirten Kocamış, öğrenciler tarafından üniversitelerine büyük bir rağbetin olduğunu söyledi. Üniversite ile şehrin ortaklaşa hareket ederek çalışmalar yapması gerektiğini belirten Kocamış, KOSGEB ve TUBİTAK projelerine ağırlık vererek bu projeleri destekleyeceklerini bildirdi. Özgün ve ilkeli üniversite misyonuna kavuştuklarını belirten Kocamış, üniversitenin yapacağı bilimsel çalışmaların kente önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

BİZ ÇALIŞMAK İÇİN HAZIRIZ

Kırıkkale Üniversitesi’nin fakültelerinin şehre açılması konusunda ki soruya, Rektör Yardımcısı Kocamış, Bahşılı İlçesi’ndeki Yüksekokulu örnek vererek, kendilerinin çalışma yapmak için hazır bulunduğunu söyledi. Arsa ve arazi tahsisinin yapılmasının ardından üniversitenin her hangi bir fakültesinin şehrin merkezine kurulabileceğini belirten Kocamış, bu konuda gereken adımların atılması gerektiğini bildirdi. Bahşılı’ya yapılan yüksekokul ile ilçenin önemli bir gelişmişlik ivmesi yakaladığını belirten Kocamış, üniversitelerin şehrin sosyo ekonomik çehresine katkıda bulunduğunu kaydetti.Gelişmiş illerde üniversitelerin önemli bir yer tuttuğunu belirten Kocamış, Kırıkkale’nin de bu modeli örnek alması gerektiğini ifade etti.

BAHŞILI ÖRNEĞİNİ VERDİ

Kocamış, Teknopark ve üniversite ile ilgili yaptığı açıklamasının devamında şu ifadeler yer verdi, “Kırıkkale’ye bir fakülteyi yapabiliriz. Bahşılı’yı görüyorsunuz, başlı başına bir yüksekokul oldu. Bahşılı’ya yapılan Kırıkkale’ye haylı haylı yapılır. Teknoparkın onayı Bakanlar Kurulu’ndan 27 Temmuz’da çıktı. Şuanda ortaklarla geçen hafta bir toplantı yapıldı. Bizim ortaklarımız, MKE, TÜBİTAK, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Gazi Teknopark, Ticaret Sanayi Odası ve yüzde 51’lik bir ortaklık ile büyük Üniversite yer alıyor. Şuanda yönetici şirket kuruluyor, yönetici şirket kurulum sözleşmesi yapılıyor. Haftaya yine bir toplantı yapılacak ve paylar verildikten sonra şirketimizi kurarak, hemen binanın yapım işlerine başlayacağız.”

TEKNOPARK PROJESİNE AÇIKLIK GETİRDİ

“Bakanlar Kurulu kararında kampus içerisindeki yere Teknoloji Geliştirme bölgesi yeri tahsis ediyoruz. O bölgedeki yerin içerisine çadırda kursanız, oraya gelen şirket onların bütün imkânlarından faydalanır. Bizlerin prefabrikleri var. İlk etapta prefabrikleri belirlediğimiz yerlere kuracağız ve hemen ardından şirketlerimizi buraya getirmeye çalışacağız. Burada da şirket üzerinden binanın yapımına başlayacağız. 3 bin m2’lik bir kapalı alana sahip olan bu yerde teknoloji adına her türlü çalışmalar yapılabilecek. İnşallah bir aksilik olmazsa en geç bir yıl içerisinde binayı dikerek, bu yıl Teknokentin inşaat çalışmaları için kazmayı vuracağız.” dedi.



nevzat öztürk
7.09.2013 12:33:34
koca bir ilde yermi bulamamışlar,gitsinler mke prinç fabrikasında bahçelievler-selim özer arasında koca bir alan atıl duruyor değerlendirsinler

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı