Arıotu üretiminde olumlu sonuç

Arıotu üretiminde olumlu sonuç

Kırıkkale?de 2013 yılı demonstrasyon programı çerçevesinde Arıcılığı geliştirmek, bal verimini artırmak için Balışeyh İlçemizde Kulaksız Kasabası Çiftçilerinden uzun yılardır arıcılıkla uğraşan Mehmet Tekin?in arazisinde 3 dönüm demonstrasyon amaçlı Arı

SON DERECE UYGUN
Şuan çiçeklenme devresinde olan arıotu İlçemizde arıcılıkla uğraşan çiftçiler arasında heyecan oluşturdu. Arıotu, (phacelia tanacetifolia bentham) Kaliforniya orijinli tek yıllık bir bitki olup,  koloninin gücüne göre iyi bir sezonda koloni başına 5-9 kg arıotu balı hasat edilmekte dekara bal verimi 30-100 kg arasında olmaktadır. Arıotu, nektar ve polen kaynağı açısından dünyanın en üstün 20 bal bitkisi arasında yer almaktadır. Arıotu erken İlkbahar?da bölge arıcılığı için gerekli polen ve nektar kaynağı sağlama bakımından son derece uygun bir bitkidir. 
ÖDEME YAPILDI
Bu tür çalışmaların yaygınlaştırılması için çaba harcanması gerektiğini ifade eden Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş ilimizde 2012 yılında Arıcılık Kayıt Sistemine (A.K.S) kayıtlı 126 arı yetiştiricisinin bulunduğunu söyledi. Kırbaş desteklenen kovan sayısının ise 9328 adet olduğunu belirterek Arıotu yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasının Kırıkkale?de arıcılığın geliştirilmesi için çok önemli olduğunu ifade etti. Kırbaş, söz konusu desteklemelerin Arıcılık Kayıt Sistemine (A.K.S) kayıtlı en az 30 adet arılı kovana sahip işletme ve tanımlama numarası almış Birlik üyesi arı yetiştiricilerine 2013 yılı için arılı kovan başına 8 TL, Bombus arısı koloni başına 60 TL destekleme ödemesi yapıldığını belirtti.


1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı