Arılar kışlık bakıma alındı

Arılar kışlık bakıma alındı

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde arıcılıkla uğraşan vatandaşlar, arılarını kışlık bakıma aldı. Arıcılıkla uğraşan Dursun Kandemir, Kırıkkale'de arıcılığın giderek geliştiğini söyledi.

YARI YARIYA VERİM KAYBI OLDU

Kurak geçen bir yılın ardından istedikleri ürünü alamadıklarını belirten arıcılar, gelecek yıla hazırlık için arılarının kışlık bakımını yapmaya başladıklarını söyledi. Arıcılıkla uğraşan Dursun Kandemir, 9 yıldır arıcılık yaptığını ifade ederek, "Bu yıl önceki yıllara göre bal üretimi az oldu. Çünkü bu yıl yağış pek olmadı ve kurak geçti. Bu da haliyle en fazla biz arıcıları etkiledi. Normalde bir kovandan 50 kilogram bal almamız gerekirken yaklaşık 25 kilo ancak alabildik. Yani yarı yarıya verim kaybı oldu" dedi.

 

HERKESİN YAPACAĞI BİR İŞ

Bal fiyatlarının geçen yıla oranla aynı olduğunu söyleyen Kandemir, "Bal satış fiyatında her hangi bir değişiklik olmadı. Geçen yıl kilosunu 30 liraya satıyorduk, bu yılda yine değişiklik olmadı, aynı fiyattan satıyoruz. Bizim ürettiğimiz ballarda şeker kesinlikle yoktur ve tamamen organiktir. Şuan bal hasadını tamamladık ve arılarımızın bakımını yapıyoruz. Arıların altı çeşit hastalığı bulunmaktadır. Bu hastalıklardan korunması için bize önerilen ilaçlarını düzenli kullandığımız takdirde böyle bir sorunla karşı karşıya kalmamış oluruz. Şuanda sezon bitti, sezon 6. ayda başlar 9. aya kadar devam eder. Arıcılığı herkese tavsiye ederim arıcılık zor bir iş değil herkesin yapacağı bir iştir” şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü