Arıcılık kursu veriliyor

Arıcılık kursu veriliyor

Karakeçili ilçesinde arı yetiştiriciliği ve bakımı kursu açıldı. Karakeçili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Leblebicier`in verdiği 80 saatlik kursta, 20 kişi teorik ve uygulamalı eğitim gör

TALEP DOĞRULTUSUNDA KURS AÇTIK

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüseyin Duran, yaptığı açıklamada, ? Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Arıcılığı geliştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda herkes çalışma yapacak ve arıcılık gelişecek. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda arı yetiştiriciliği kursunu açtık. Bal üreticisi vatandaşlarımızın geleneksel yöntemlerden kurtularak, bilimsel üretim tekniklerini de öğrenmiş olacaklar" dedi.

 

İLÇE HALKI TARIM VE HAYVANCILIKLA UĞRAŞIYOR

İlçe halkının tarım ve hayvancılıkla uğraştığını ifade eden Leblebicier ise, ilçe ekonomisine katkıda bulunmak, alternatif gelir kaynakları elde etmek için bu kursa öncülük ettiklerin, arıcılığın fazla maliyet ve zaman gerektirmeyen ve ekonomik getirisi iyi olan bir üretim alanı olduğunu ve bölgenin coğrafi yapısının da arıcılık için elverişli olduğunu kaydetti.Leblebicier, özellikle emekli ve herhangi bir işle uğraşı olmayan vatandaşları bu alanda üretime yönlendirmeye çalışacaklarını belirtti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ