Arıcılığa tam destek

Arıcılığa tam destek

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş arıcılık sektörünün Bakanlık tarafından önemli ölçüde desteklendiğini belirtti. Kırbaş, Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı en az 30 adet arılı kovana sahip işletme ve tanımlama numarası almış Bir

BAL ÜRETİMİ

Modern hayvancılığın önemli dallarından biri olarak kabul edilen arıcılık, uygun iklimi ve dünyada mevcut olan ballı bitki tür ve çeşitlerinin % 75?ine sahip zengin florası ile yurdumuzun hemen her yerinde başarıyla yapılmaktadır. Ancak sayılan avantajlara rağmen arıcılık sektörü, son yıllarda üretimde büyük aşama kaydetmiş olmakla birlikte, dünya arıcılığında hak ettiği yere henüz ulaşamamıştır. Koloni varlığı bakımından üst sıralarda bulunmamıza rağmen, gerek koloni başına verimi gerekse toplam bal üretiminde daha gerilerde yer almaktayız.

TEŞEKKÜR ETTİ

Söz konusu desteklemeler İl Müdürlüğümüz Arıcılık Kayıt Sistemine (A.K.S) kayıtlı en az 30 adet arılı kovana sahip işletme ve tanımlama numarası almış Birlik üyesi arcılılara 2012 yılı için kovan başına 8 TL olmak üzere Kırıkkale ili genelindeki 126 arı yetiştiricisine 9.328 adet kovan için 74.624.00 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz ve başkan yardımcısı Ertuğrul Teköz İl Müdürlüğümüz ziyaretlerinde vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı İl Müdürümüz Recep Kırbaş? a ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetin?e ve şube çalışanlarına teşekkür etmişlerdir.

DEVAM ETMESİ BEKLENMEKTEDİR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş desteklemelerin üreticilerimize Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Ziraat Bankasındaki hesaplarına yatırıldığını belirtmiştir. Önümüzdeki yıllarda bu desteklemelerin artarak devam etmesi beklenmektedir.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı