Arıcı sayısı giderek artıyor

Arıcı sayısı  giderek artıyor

Kırıkkale'de arıcılığın geliştirilmesine yönelik çeşitli faaliyetler düzenlendi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve kaymakamlıkların yaptığı bilinçlendirme seminerleri büyük yarar sağladı. Arıcılıkla uğraşan çiftçi sayısı yüzde 35 arttı.

HEDEF BİLİNÇLENME

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile kaymakamlıklar tarafından ortaklaşa olarak ‘Modern ve Bilinçli Arıcılık’ konulu düzenlenen seminerler arıcılık alanında halkın bilinçlenmesini sağladı. Tarımsal faaliyetler içerisinde kazanç yönünden tarla tarımına göre daha yüksek üretim sistemlerinin benimsenmesi ve alternatif tarımsal faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan seminerler ile halkın arıcılığı benimsemesi ve bu konuda bilinçlenmesi hedeflendi.

 

GÜNCEL BİLGİLER TAŞINDI

Proje Kırıkkale için uygun bir faaliyet olan Arı Yetiştiriciliğini mevcut durumdan daha da ileri taşıyabilmek, köylerde bal üretimini artırabilmek, topraksız ve işsiz insanlar için bir geçim kapısı oluşturabilmek düşüncesinden hareketle yoğun çalışma temposu ile yürütüldü. Köylerde arı yetiştiriciliği ile ilgili farkındalık oluşturmak karlı bir tarımsal üretim olan bu faaliyeti daha da ileriye taşıyabilmek modern ve güncel bilgileri çiftçilere taşımak bu projenin ana hedeflerinden oldu.

 

BAL ÜRETİMİ ARTIRILACAK

Seminerler sonrası çiftçiler ise tarımsal faaliyetler arasında arıcılığa karşı kendilerinde bir merak uyandığını ve bu alana yönelmeyi hedeflediklerini belirttiler. İlin bazı kesimlerinde tarım alanında faaliyet gösteren çiftçiler 2014 yılında arıcılık için çeşitli girişimlerde bulunacaklarını ve ilin bal üretimini artırmak ve kendilerine geçim kaynağı sağlamak için bu alana yöneleceklerini söylediler.

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı