Arbişliler piknikte buluştu

Arbişliler piknikte buluştu

Deliceye bağlı Arbişli köylüleri hafta sonunda düzenledikleri piknikte bir araya geldi. Köyde ve Türkiye'nin çeşitli illerinde ikamet eden Arbişliler Köy Derneğinin düzenlediği sazlı sözlü piknikte akşam saatlerine kadar gönüllerince eğlendiler. Emir Ali

İKİNCİ GELENEKSEL ŞENLİK

Delice’ye bağlı Arbişli köyü ikinci geleneksel bahar festivali adı altında düzenlenen piknikte bir araya gelen köylüler gönüllerince eğlenerek güzel bir hafta sonu geçirdiler. Köyde ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan köylüler köyün harman yeri mevkisinde düzenlenen etkinliğe adeta akın ettiler. Başta Kırıkkale ve Ankara olmak üzere çeşitli illerden köye gelen Arbişliler alanda bir araya gelerek düzenlenen etkinliğe eşlik ettiler. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Atilla Özssoy ikincisini düzenledikleri şenlikle köylülerin yılda bir kez olysun bir ar7aya gelmelerine vesile olduklarını belirterek bundan sonraki yıllarda da bu etkinliğin tekrarlanacağını belirtti.

 

SAZLI SÖZLÜ EĞLEN ŞENLİK

Harman yerinde bir araya gelen yaşlısı genci tüm Arbişlilyer saz ve ses sanatçısının çaldığı hareketli türkülerle bol bol oyunlar oynayıp halaylar çektiler. Sabah saatlerinde başlayan ve geç saatlere kadar süren etkinlik aslen Arbişli köyü doğumlu olan Emir Ali Elitok’un açtığı el sanatları sergisine büyük ilgi oldu. Burada kısa bir konuşma yapan Emir Ali Elitok bu sergiyi Türkiye’nin çeşitli illerinde açtığını ve her gittiği ilde kendi köyünden bahsettiğini söyledi. Bu vesile ile Arbişli’nin Türkiye’nin her ilinde adının bilindiğini kaydetti. Elitok’un el emeği göz nuru yaptığı el sanatları içinde en çok ilgiyi ailesine ait köydeki ev maketi ve tarım araç gereçleri çekti. Geç saatlere kadar devam eden etkinlikte misafirlere ett kavurma, pilav ayran ve karpuz ikram edildi. Köylüler bir dahaki yılda buluşmak üzere ayrıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ