Araçlar kış aylarında eksiksiz olmalıdır

Araçlar kış aylarında eksiksiz olmalıdır

Meteoroloji günlerdir Kırıkkale için yoğun kar yağışı uyarısı yaparken; kar zinciri ve kış lastiği satışları artış gösteriyor. Babayiğit Otomotiv sahibi Ali Babayiğit, sürücülere uyarılarda bulundu. Kış aylarında sürücülerin, araçlarında kar lastiği ve zi

SÜRÜCÜLER SON GÜNÜ BEKLİYOR
Babayiğit Otomotiv sahibi Ali Babayiğit, şirketlere kayıtlı araçlar için zincir ve kış lastiği alanların kendi araçları için ise sadece fiyat aldığını söyledi. Kış lastiği, kar zinciri ve kar paleti satışı yapılan sürücülerin bu yıl yine son güne kadar beklediğini vurgulayan Babayiğit, satışların çoğunun şirket araçları ve tedarik zincirlerinin filoları için yapıldığını belirtti.
 
SÜRÜCÜLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN GEREKLİ OLANLAR
Babayiğit, sürücülerin ceza almamaları için araçlarına kar lastikliği ve kar zinciri alması gerektiğini belirterek, ?Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, 2 gündür yer yer zincir, halat ve takoz kontrolü yapıyor, bulundurmayan sürücülere 62 TL ceza kesiyor. Şoförler kış günlerinde kesinlikle kış lastikleri ve zincir bulundurmalıdır. Sürücülerin güvenliği için bunlar önemlidir. Kış lastiği ve zinciri olan bir sürücü, yolda güvenli bir şekilde ilerler. Zincir ve kar lastiği olmadığı zaman, şöför tedirgin olur ve bu kaza riskini arttırır? dedi.
 
KAR ZİNCİRİ SATIŞLARI ARTIŞ GÖSTERDİ
1 haftadır yapılan uyarılar sonrası kış lastiği alanların kar zinciri de aldığını belirten Ali Babayiğit ?Kış lastiği almak yerine mevsim lastiği alanların sayısı da az değil. Yani kabak lastikler de vesileyle değişiyor. Kırıkkale?nin kışı birkaç haftayı geçmediği için sürücüler lastik yenilerken de kış lastiği yerine mevsim lastiği alıyor. Bazen 20-30 günlük kış için kış lastiğine para vermeyi lüks görüyorlar? diye konuştu.
 
BİLİNÇLİ OLAN KASIMDA ALDI
Lastik-jant-oto aksesuarı satışı yaptıklarını anlatan Babayiğit, kış lastiği kullanma bilincindeki artışa rağmen satışların daha çok şirket ve filo araçlarına yönelik olduğunu söyledi. Babayiğit, ?2 yılın stoklarını bu ay erittik. Artı 10 derece ile eksi 40 derece arasında kullanılan kış lastiğini, bilinçli tüketici zaten ekim-aralıkta almıştı. Kış lastiği satışına rağmen zincir ve kar paleti satışı yok gibiydi, bir haftadır onlar da satılıyor? dedi.
 
KIŞ LASTİĞİ FİYATLARI
Babayiğit; kış lastiğinde 13 inç jantlılarda kış lastiği 70-120 lira arasında; 14 inçte 80-140 TL arasında, 15 inçlerde 100-180 lira arasında, 16 inçlerde ise 170-300 TL arasında değişiyor. 4x4 arazi araçlarına uygun kış lastiklerinin fiyatı ise 350-450 TL civarından başlıyor. Kar zinciri fiyatları ise 45 TL. Babayiğit kar paletine ise çoğunlukla aracıyla kış tatil merkezlerine gidenlerin talepte bulunduğunu söylüyor.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ