Aracınız trafikten men edilebilir

Aracınız trafikten men edilebilir

Trafikten sorumlu Emniyet Müdürü Yardımcısı Bünyamin Tezol, kış lastiği takmayan sürücülere, aracını yolun gerektirdiği şartlara uydurmadığı gerekçesiyle 77 lira para cezası kesileceğini söyledi. Aracın trafikten men edileceğini belirten Tezol, araca kış

HAYATLARINI TEHLİKEYE ATIYORLAR
Trafikten sorumlu Emniyet Müdürü Yardımcısı Bünyamin Tezol,
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ticari araçlara getirdiği kış lastiği zorunluluğunun yürürlüğe girmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de özel araçlarda kış lastiği denetimleri için tüm illere emir yazısı gönderdiğini söyledi. Tezol, kış lastiği takmayan ya da aşınmış lastiklerle trafiğe çıkan sürücülerin, hem kendi hem de diğer vatandaşların hayatını tehlikeye attığını bildirdi.

KESKİN YOLUNDA UYGULAMA VAR
Kış lastiği takmayan, bu nedenle karlı ve buzlu yolda kalarak trafiğin sıkışmasına yol açan sürücülere müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Tezol, trafik polislerinden kış lastiği denetimlerine başladığını ve Keskin Yolu’nda uygulamanın başladığını ifade etti. Kış lastiği takmayan sürücülere, aracını yolun gerektirdiği şartlara uydurmadığı gerekçesiyle 77 lira para cezası verileceğini açıklayan Tezol, cezanın verileceği kanun maddesi, araç eksikliği giderilene kadar trafikten men edilmesini de öngördüğünü belirtti.

77 TL PARA CEZASI
Denetimlerde lastiklerin diş derinliğini ölçecek trafik polislerinin, lastiğinin diş derinliği 3 milimetrenin altına düşün sürücüleri uyaracağını belirten Tezol, lastiğin diş derinliği 1.6 milimetrenin altına düştüğü takdirde sürücüye 77 lira para cezası uygulanacağını, aracı da lastikler yenilenene kadar trafikten men edileceğini kaydetti. Tezol, "Yaz lastiğim daha yeni dişleri de iyi durumda neden bir takım daha lastik alayım" diye düşünenlerin, 2 yılda bir lastiklerini değiştirmek zorunda kaldıklarını, yaz şartlarında yaz, kış şartlarında kış lastiği kullananların ise lastiklerini 4 yıl kullanabilecekleri açıkladı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ