ARACI MI YOKSA CEP TELEFONUNU MU?

ARACI MI YOKSA CEP TELEFONUNU MU?

Trafik Şube Müdürlüğü tarafından kazaların azalması ve sürücülerin güvenliği için araç içerisinde cep telefonu ile konuşmanın yasak olduğunu ve sürücüler için tehlike yarattığını anlatmak için, Samsun Bulvarı?nda sürücülere ARACI MI YOKSA CEP TELEFONUNU M

BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜRLER DAĞITILDI
İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce vatandaşların trafik risk kuralları ile ilgili bilgilendirilmesi, yol kullanıcıların trafikteki tutum ve davranışlarının olumlu yönde etkilenmesi ve kamuoyunun trafiğe olan ilgisinin canlı tutulması amacıyla düzenlediği iletişim kampanyaları kapsamında basımı yapılan ? Aracı mı yoksa cep telefonunu mu kullanacaksın? isimli broşürler Samsun Bulvarı?nda trafik ekipler tarafından sürücülere dağıtıldı.
 
DİKKATSİZLİK KAZALARIN BAŞLICA SEBEBİ
Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Tellioğlu önderliğinde yapılan uygulamada sürücülerin dikkatlerinin dağıtılmaması için, telefon ile konuşmamaları gerektiği anlatıldı. Konu ile ilgili yapan Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Tellioğlu, ?Kazaların yarasından çoğu dikkatsizlik sonucu oluyor. Araç içinde telefon ile konuşmak da kaza riskini artıran faktörler arasında yer alıyor. Güvenli sürüşü etkilediği için araç içinde telefon ile konuşmamak gerekir? dedi.
 
CEZASI 66 TL
Araç içerisinde telefonla konuşmanın cezasının 66 TL olduğunu belirten Tellioğlu, ?Sürücülerimizin bu konuda hassasiyet ile davranmalarını bekliyoruz. Bizim amacımız ceza yazmak değil, çözümler üretmektir. Bugün de bizim amacımız broşürleri sürücülere dağıtarak onları uyarmaktır. Çalışmalarımız Kırıkkale?nin her yerinde devam edecek. Sürücülerimizden isteğimiz, araç içinde telefonla konuşmasınlar. Hem kendilerinin hem de diğer sürücülerin hayatlarını tehlikeye atmasınlar. Bu konuda sürücülerimizden hassasiyet bekliyoruz? diye konuştu.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ