Araç içinde sigara içmeye son!

Araç içinde sigara içmeye son!

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, 11 Haziran`da Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren 6487 sayılı torba yasaya göre artık hususi araçların sürücü koltuklarında da sigara içilemeyeceğini hatırlattı.

AĞIR CEZALAR GELECEK

İl Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, yasaya göre, sürücü koltuğunda sigara içen sürücü 88 lira ceza ödeyeceğini söyledi. Güngüneş, yeni kanunla tütün içersin ya da içermesin, elektronik sigara ve bitkisel nargile gibi tütün ürünü taklit eden her türlü ürün `tütün ürünü` kabul edilecek ve aynı yasaklara tabi olacağını bildirdi. Sigara yasağını ihlal eden işletmeler yeni dönemde daha ağır cezaları geleceğini belirten Güngüneş, bu konuda çalışmaların yoğunlaştığını ifade etti.

 

MESKEN KAPATMAYA KADAR GİDER

Cezaların kapsamı ile ilgili açıklamalarda bulunan Güngüneş, “Buna göre tütün tüketimine izin veren işletmeler bir yıl içinde aynı ihlali iki kez tekrarladıkları tespit edilip, üçüncü tekrarda `kapatma` cezası alacak. Yeni yasa değişikliğiyle "Bu maddedeki cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü halinde idari para cezası bir kat; ikinci tekerrürü halinde iki kat artırılarak verilecek. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de iş yeri on günden bir aya kadar kapatılacak” dedi. 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!